Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Süper Toto 1. Ligde Son 2 Haftaya Giriliyor

Süper Toto 1. Ligde Son 2 Haftaya Giriliyor

2 min read
Spread the love

Süper Lig’de olduğu kadar en az 1. Ligde oynanan karşılaşmalar da dikkat çekiyor. 18 takımdan oluşan ligde son iki haftaya girilirken hem ilk ikiye girme hem de play-off şansı olan çok sayıda takım var. Zirvede yer alan üç takımın puanları aynı ve averajla sıralanıyorlar. Son iki haftaya girilen ligde ilk altı şu şekilde oluşuyor.

  • Adana Demirspor – 64
  • Giresunspor – 64
  • Samsunspor – 64
  • İstanbulspor – 60
  • Altay – 57
  • Altınordu – 54

Zirveyi paylaşan takımların bu hafta oynayacakları maçlar belki de şampiyonun belirlenmesi açısından kritik öneme sahip olacaktır. İlk altı da yer alan takımlar bu hafta aşağıda ki takımlar ile mücadele edecek.

Kıran Kırana Şampiyonluk Mücadelesi

1 Lig tarihinde şimdiye kadar belki de hiç olmamış bir şampiyonluk mücadelesi veriliyor. İki takımın direkt olarak bir üst lige çıkacağı ligde bunun için büyük bir mücadele veriliyor. 33 haftada oynanacak karşılaşmalar belki de şampiyonun belirlenmesi açısından kritik öneme sahiptir. Bir iddiası bulunmayan Eskişehir ile Bursasspor arasında oynanacak karşılaşma saat 13:30’da başlayacak. Diğer maçların tamamıysa saat 16:00’da start alacak.

  • Adana Demirspor – Balıkesirspor
  • Giresunspor – Akhisar Spor
  • Samsunspor – Ankaraspor

Lider durumda olan Adana Demirspor, nispeten rahat bir sırada yer alan Balıkesir’i evinde konuk edecek. Bu maçı kazanmalar onların haftaya şampiyonluk turu atmaları açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca takım ligde son haftalarda göstermiş olduğu form ile ligde ki en iyi takım olarak görülüyor.

Giresunspor uzun süre ligde lider olarak yoluna devam etti. Son iki maçında 5 puan kaybeden takım averajla ikinci sırada yer alıyor. Bu hafta ligden düşmemek için mücadele eden ve bu hafta son kozunu oynayacak olan Akhisar’ı konuk edecekler. Belki de zirvede ki en zor maç onların olacaktır.

Samsunspor ligden düşmesi kesinleşen Ankaraspor’u konuk edecek. Son 5 maçta 4 galibiyet alan Karadeniz temsilcisi bu maçı da kazanarak son haftaya büyük bir umutla girmek olacak. Play-off oynamak yerine direkt olarak ligde çıkmak isteyen takım bu konuda ısrarcı olmaya devam ediyor.