Mart 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Barcelona Gruplarda Şampiyonlar Ligine Veda Etti

Barcelona Gruplarda Şampiyonlar Ligine Veda Etti

2 min read
Spread the love

Yeniden yapılanma sürecinde yer alan Barcelona, Şampiyonlar Ligi C grubunda İnter, Bayern Münih ve Viktoria Plzen ile aynı grupta yer alıyordu. Oynanan 5 maçlar sonunda 4 puanda kalan İspanyol ekibi üst üste ikinci sezonda Şampiyonlar Ligi arenasına gruplarda veda etmiş oldu.

5 maçlar öncesinde bir ihtimal olarak da gruplardan çıkma şansı bulunan takım Bayern Münih’i evinde konuk etti. İki takımda liglerinde üstün bir performans sergileyerek buraya gelmeyi başardı. Ancak misafir takım grubunda oynadığı 4 maçta hata yapmadan buraya gelirken, Barcelona kesin kazanması gereken bir maça çıktı. Ancak istediğini alan misafir ekip oldu.

Bayern Münih İki Maçta 5 Gol Attı Gol Yemedi

İlk maçta çok etkili bir ortaya koyan Barça gol yollarında bitirici olamadığı için karşılaşmayı 2-0 kaybetmişti. Bu maçı rövanş olarak gören katalanlar tek parola galibiyet olarak sahaya çıktı. Maç boyunca 9 şut çeken takım bunların hiçbirinde isabet bulamaması dikkat çekti.

Misafir takım 10’da Mane ile öne geçti. Choupo-Moting 31’de farkı ikiye çıkardı. Maçın skoru 90’da Pavard tarafından belirlendi. İki ekip arasında oynanan iki maçta Almanlar 5 gol atarken, İspanyollar gol atmayı dahi başaramadı. Bu durum iki takım arasında güç farkının da ortaya çıkmasına neden oldu.

Bu sonuçla Bayern puanını 15’e çıkardı ve gruptan lider çıkmayı başardı. Barcelona 5 maç sonunda 4 puanda kaldı ve üst üste ikinci kez yoluna Avrupa Liginde devam etti.

İnter İkinci Olarak Tur Atladı

Grubun diğer maçında İnter evinde Viktoria Plzen ile karşı karşıya geldi. İtalyanlar bu maçı kazanmaları durumunda gruptan çıkmayı garantilemiş olacaktı. Ev sahibi ekip maçı 4-0 kazandı ve 5 maç sonunda 10 puan ile bir üst tura ikinci olarak çıkmayı garantilemiş oldu.

Şampiyonlar Ligi C grubunda oynanacak olan son maçlar tamamen formalite icabı olacak. Viktoria Plzen grubu 0 puanla bitirmemek için Barça’yı konuk ederken, Bayern 6’da 6 yapmak için İnter’i misafir edecek ve grup aşamasına son noktayı koymuş olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir