Temmuz 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Spor Toto 1. Lig’de Düğüm Son Haftaya Kaldı

Spor Toto 1. Lig’de Düğüm Son Haftaya Kaldı

2 min read
Spread the love

Süper Lige yükselme mücadelesi veren takımların yer aldığı Spor Toto 1. Ligde dün tüm maçlar aynı saatte oynandı. Üç takımın zirvede aynı puanda sıralandığı haftaya, puan kaybı yaşayan takımın büyük ihtimal ile şampiyonluk şansı bulunmuyor olacaktı. Ancak hiç beklenmedik bir şekilde üç takımda bu haftayı hata yapmadan tamamladı.

Lider durumda yer alan Adana Demirspor evinde konuk ettiği Balıkesir’i 3-0 gibi net bir skorla yenerek son hafta öncesinde hata yapmamış oldu. Ligde ikinci sırada yer alan Karadeniz temsilcisi Giresunspor’sa ligden düşme potasında yer alan Akhisarspor’u evinde konuk etti. Bu karşılaşma da Giresunspor’un 3-0’lık net galibiyeti ile sonuçlandı.

Yine aynı puanda yer alan Samsunspor bu hafta evinde Ankaraspor’u konuk etti. Bu karşılaşmayı da 3-1 kazanan kırmızı beyazlı takım, aynı puana sahip olduğu üç takımla birlikte averajla üçüncü sırada ki yerini korudu. Ligde son söz haftaya söylenecek.

Düşen Takımlar Belirlendi

Ligden düşen üç takımda bu hafta oynanan karşılaşmalarla netleşmiş oldu. Eskişehir bunu çok uzun süre önce garantilemişti. Bu hafta ki maçlarla birlikte bu takıma Ankaraspor ve Akhisarspor’da eklenmiş oldu.

Şampiyonluk düğümü ve playoff mücadelesine yer alacak takımlarsa haftaya oynanacak olan karşılaşmalar ile belirlenecek.

Son Hafta Her şey Belli Olacak

34. hafta karşılaşmalarında Adana Demirspor, Menemenspor’a konuk olacak. Bu maçta hata yapmamaları onların bir üst lige çıkmaları için yeterli olacak. Giresunspor’sa bu haftada Tuzlaspor’a konuk olacak. İki takımında rakiplerinin son hafta öncesinde ligde hiçbir iddialarının olmaması onları daha rahat bir duruma getiriyor. Samsunspor’sa hem maçını kazanmak hem de rakiplerinden en az birisinin hata yapmasını bekleyecek.

Samsunspor son haftada Adanaspor’a konuk olacak. Zirvede bulunan üç takımda son maçlarını deplasmanda oynayacak. En az hata yapan takımlardan iki tanesi seneye Süper Lig’de mücadele edeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ayrıca playoff potası için iddialı olan tek takım olan Ankara Geçiörengücü maçını kazanıp, Altınordu’nun karşılaşmayı kaybetmesini beklemekten başka çaresi bulunmuyor.