Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milwaukee Bucks Seriyi 2-2’ye Getirmeyi Başardı

Milwaukee Bucks Seriyi 2-2’ye Getirmeyi Başardı

2 min read
Spread the love

NBA play-off karşılaşmalarında konferans yarı finalleri oynanmaya devam ediyor. Doğu’da yıldızlar topluluğu Brooklyn Nets ile Milwaukee Bucks karşı karşıya geliyor. Serinin ilk iki maçını Nets ev sahibi oynadı ve seri de 2-0 ile başlamayı başardı.

Sadece bunu yapmadılar ayrıca rakiplerini psikolojik olarak da büyük üstünlük kurdular. Serinin üçüncü maçı aynı zamanda seriyi belki de fiilen olmasa zihinsel olarak bitirme maçı olabilirdi. Bucks zorda olsa da karşılaşmayı kazandı ve seriyi 2-1’e getirdi.

Bu maçtan sonra dördüncü maç büyük bir önem arz ediyordu. Bu konuda Bucks ev sahibi olarak önde olan taraf olsa da Nets yıldızları ile bu maçı kazanma ihtimali yüksekti.

Bucks Seriyi 2-2’ye Rahat Getirdi

Nets üçüncü maçın aksine serinin dördüncü maçına iyi başladı. İlk çeyreği 26-23 önde kapatmayı başardılar. İkinci periyotta ev sahibi Bucks oyunda ki üstünlüğü eline almayı başardı. İkinci çeyreği 30-22 kazandılar ve üçüncü çeyreğe 53-48’lik skorla üstün girdiler.

Hem bu maçın kaderini hem de serinin kaderini yakından etkileyen bir olay yaşanması olayın çözen nokta oldu. Nets’in yıldız oyun kurucusu Kyrie Irving yaşadığı sakatlıkla oyun dışına çıktı. Bucks bu çeyreği 28-21 kazandı ve son çeyreğe 81-68 önde girmeyi başardı. Ayrıca psikolojik olarak da rakiplerinin önüne geçmeyi başardılar.

Son çeyrek 27-26’lık skorla Nets’in üstünlüğü ile bitse de karşılaşmada 107-96 Bucks’ın üstünlüğü ile tamamlandı. Çeyrekten bağımsız olarak oyun olarak Nets’e ilk üç maçın aksine ciddi bir üstünlük kuran Bucks seri de psikolojik üstünlüğü alan taraf oldu.

James Harden’ın ilk maçta sakatlanması ve seriyi kapatmasının ardından. Irving’in yaşadığı bu sakatlık seri de tüm ibrelerin Bucks’ın eline geçmesine neden oldu. Serinin beşinci maçı Brooklyn’in ev sahipliğinde oynanacak. Bu maçı alan taraf belki de seriyi bitirme anlamında çok önemli bir eşiği aşmayı da başarmış olacak.

Şu an için maç sonuna bakarsak Bucks, Nets’in sakatları nedeniyle önde olan taraf olsa da Nets ev sahibi avantajını sonuna kadar kullanacak taraf olarak öne çıkıyor.