Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Avrupa’da 4’te 4 Yapmak İçin Sahaya Çıkıyoruz

Avrupa’da 4’te 4 Yapmak İçin Sahaya Çıkıyoruz

2 min read
Spread the love

2022-23 sezonunda Avrupa Ligi ve Konferans Liginde 4 takımımızla mücadele ettik. Son maçlar öncesinde üç takımımız gruplarından çıkmayı garantilediler. Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor son maçlarına liderlik için çıkarken, Trabzonspor’sa galip gelerek diğer maçların sonucuna göre yoluna devam edebilecek.

Fenerbahçe Lider Olmak için Kiev’de

Bu sezon dördüncü kez karşı karşıya geleceğimiz Dynamo Kiev takımı ile bu sefer Avrupa Ligi B grubunda lider olmak için sahaya çıkacağız. Bu maçı direk rakibimiz Rennes’den daha farklı bir skorla galip gelmemiz halinde grubu lider olarak bitirip Son 16 turuna çıkacağız. Eğer ikinci bitirirken şampiyonlar ligi gruplarından üçüncü olarak gelen takımlarla ön eleme mücadelesi vereceğiz.

Trabzonspor Tur İçin Kazanmak Zorunda

Avrupa Kupalarında gruptan çıkması en zor olan ekibimiz Trabzonspor olarak görülüyor. Hiçbir turnuvaya devam etmeme şansı olduğu gibi iki organizasyonda devam etme ihtimali var. Son maçlarında gruplarında lider olan Ferencvaros ile karşılaşacaklar. Bu maçı kazanmaları durumunda en azından Konferans Ligi garanti olacak. Monaco – Kızılyıldız karşılaşmasının durumuna göre iki turnuvadan bir tanesine devam etme ihtimalleri var.

Başakşehir Liderlik İçin Sahada

Başakşehir, aynı şekilde Fenerbahçe gibi grupta averaja göre lider olma şansına sahip. Tek farkı galip gelmeleri durumunda direk olarak gruplarını lider bitirip bir üst tura çıkmayı garantiliyorlar. Eğer ikinci olurlarsa onlarda Avrupa Ligi gruplarında üçüncü olarak gelen takımla ön eleme mücadelesi verecekler. En büyük avantajları grupta iddiası olmayan Hearts ile mücadele edecek olmaları olarak görülüyor.

Sivasspor’a Beraberlik Yetiyor

Son maçlar öncesinde Konferans Ligi G grubundan çıkmayı garantileyen Sivasspor, son maçında 1 puan alması durumunda grubunu lider olarak bitirmeyi garantileyecek. Yenilse dahi en az 3 farklı bir yenilgi ile sahadan ayrılmaları gerekiyor. Slavia Prag gruptan çıkabilmek için bu maçı mutlaka galip bitirmek zorunda olması Sivasspor’un işinin zor girmesine neden oluyor.

Kısacası yarın akşam Avrupa Kupalarında üç takımımız gruplarını lider bitirebilir, bir takımızda yoluna devam ederek ülke puanına çok ciddi bir şekilde katkı yapmayı başarabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir