Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Christian Eriksen Şoku Yaşandı

Christian Eriksen Şoku Yaşandı

2 min read
Spread the love

Euro 2020 B grubunda Talia Parken stadında Danimarka ile Finlandiya karşı karşıya geldi. A grubunun ilk maçında karşı karşıya gelen bu takımlar ilk yarıda rahat bir oyun sahaya koydular. İlk yarının 42 dakikasında sahadaki, tribünde ki ve televizyon başında ki insanları şoka uğratan ve yürekleri ağza geriden bir olay yaşandı.

Danimarka’nın başarılı orta saha oyuncusu Christan Eriksen sahanın ortasına hiçbir müdahale olmadan yığılıp kaldı. Anında sağlık ekiplerinin müdahale ettiği futbolcuya yapılan kalp masajı hemen herkesin aklına kötü bir şey olduğu düşüncesini getirdi. Futbol sahalarında ender görülse de yaşanan bu hadiseler turnuvaya gölge düşürebilirdi.

Sağlık ekibinin çok uzun bir süre boyunca müdahale ettikten sonra, sedye ile sahadan futbolcunun çıkarıldığı ve ağzında oksijen olduğu görüldü. Başta futbolcular olmak üzere herkesin canını sıkan bu olay sonrasında karşılaşma ileri bir saate ertelendi.

Daha sonra Danimarka futbol federasyonu futbolcunun hastanede olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini resmi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Karşılaşma daha sonra UEFA tarafından alınan karar ile TSİ 21:30’da tekrar kaldığı yerden oynandı.

Danimarkalı futbolcuların takım arkadaşlarının yaşadığı bu hadiseden sonra şoku üzerlerinden atamadığı da görüldü. Misafir takım Finlandiya dakika 59’da Joel Pohjanpalo’nun golüyle öne geçmeyi başardı.

Danimarka dakika 74’te bir penaltı kazandı. Pierre-Emile Höjbjerg’in ayağından bu penaltıdan yararlanamayan takım turnuvaya A grubunda mağlubiyet ile başlamış oldu. Tarihinde ilk defa büyük bir turnuvaya katılmayı başaran Finlandiya’ysa turnuvaya galibiyet ile başlamanın buruk bir sevincini yaşıyor.

Finlandiya bu galibiyetin ardından grupta Belçika ile birlikte 3’er puanla lider konumda bulunuyor. Önlerinde ilk maçında yenilen Rusya maçı bulunuyor.

Danimarka ilk maçını kaybetmiş olsa da iddiasını koruyor. Ancak takım arkadaşlarının yaşadığı bu üzücü olay futbolcular açısından nasıl karşılanacak hep birlikte Belçika maçında göreceğiz. Turnuvada ki belki de son şanslarını bu maçta değerlendirmek isteyecekler.

İkinci maçlar sonrasında grupta kimin çıkıp kalacağı da netleşmiş olabilir. B grubu enteresan bir start ile şampiyonaya başlamış oldu.