Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » 2022 Dünya Kupasına 11 Gün Kaldı

2022 Dünya Kupasına 11 Gün Kaldı

2 min read
Spread the love

2022 yılında düzenlenecek olan Dünya Kupası ile defa kış sezonunda oynanacak. 22. FIFA Dünya Kupası turnuvası için yapılan 2010 yılında ki oylama sonucunda Katar, bu özel turnuvayı düzenleme hakkına kazanmıştı. Büyük tepki alan bu kararın ardından geçen sürede güzel statlar ve futbol altyapısını geliştiren ülke bu organizasyon için tüm hazırlıklarını tamamladı.

20 Kasım 2022 tarihinde açılış töreni ile başlayacak olan turnuva 18 Aralık 2022 tarihinde oynanacak olan final karşılaşması ile sonlanacak. İki yıl boyunca birçok milli takım bu turnuvaya katılmak için zorlu sınavlara girdi ve bunlardan başarı ile ayrılan 32 takım bu turnuvada oynamaya hak kazandı.

8 Farklı Stadyumda Maçlar Oynanacak

Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası karşılaşmaları 8 farklı stadyumda oynanacak. Lusail Iconic Stadyumu 80 bin kapasitesi ile turnuvanın en büyüğü olarak dikkat çekerken diğer stadyumlarsa genelde 40 bin ortalama ile taraftarlara ev sahipliği yapacak.

Küçük bir ülke olan Katar’da karşılaşmalar Lusail, Havr, Doha, Er-Reyyan ve Vekre şehirlerinde yer alıyor. Yüksek sıcakta maçların oynanması için görece kış mevsimine gelen Kasım ve Aralık aylarında karşılaşmalar oynanacak.

Turnuvanın açılış maçı ev sahibi Katar ile Ekvador arasında 20 Kasım 2022 tarihinde oynanarak turnuva başlamış olacak. Ardından ülkeler takvime göre sıra ile karşılaşmalarını oynayacaklar.

Birçok Takımın Şampiyonluk İddiası Bulunuyor

2022 Katar Dünya Kupası birçok açıdan ilkleri içerisinde barındırıyor. Avrupa tüm liglere 45 gün boyunca ara verilerek bu turnuva yapılacak. Birçok takım formda isimlerini turnuvaya getirmeye çalışıyor.

Şampiyonluk adayları arasında Arjantin, Brezilya, Fransa, İngiltere, Belçika, İspanya ve Portekiz gibi takımlar var. Güney Amerika’lı iki takım bu turnuvada diğer rakiplerinin bir adım önünde yer alıyor. Bunların devamında Avrupa’da gelen ekipler yer alacak. Asya ve Afrika ülkelerinin potansiyelleri olsa da kupada finale çıkmaları zor olarak görülüyor.

Grup aşaması bittikten sonra Son 16’ye gelen takımlar 3 ve 6 Aralık tarihlerinde karşı karşıya gelecekler. Çeyrek Finaller 9 Aralık – 10 Aralık tarihlerinde, yarı finaller 13 ve 14 Aralık tarihlerinde oynanırken, üçüncülük maçı 17 Aralık, final karşılaşması 18 Aralık tarihinde oynanarak finaller tamamlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir