Mayıs 21, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » NBA’de Sezon Sonuna Geliniyor

NBA’de Sezon Sonuna Geliniyor

2 min read
Spread the love

Basketbolun en üst seviyesi olarak görülen NBA’de sezon sonuna çok az bir zaman kaldı. Birçok takım mayıs ayının sonunda ligi tamamlayacak ve playoff oynamak için hazırlanacaklar. Geriye kimi takımın 6 kimi takımın 7 maçı kaldı.

Doğu konferansında 76ers, Nets ve Bucks şimdiden playoff yapmayı garantileyen takımlar oldu. 4-5-6 altıncı takımlarda direkt play off oynayacakken, 7-8-9-10 sırada ki ekipler play in mücadelesi verecek. Bunun içinde ligde büyük bir çekişme var. Galibiyet – mağlubiyet sayıları birbirine çok yakın olan takipler birbirlerine üstünlük sağlamak için sahaya çıkıyor.

Batı konferansında 4 takım play off yapmayı garantiledi. Suns, Jazz, Clippers, Nuggets bunu başaran takımlar olarak dikkat çekiyor. 5 ile 7 sırasında yer alan takımlardan iki tanesi play in yapmaktan kurtulmak istiyor. Bunun için önlerinde kalan maçlarda minimum hata yapmaları gerekiyor.

Sezon Lideri Suns mı Jazz mi?

NBA’de sezon sonunun lideri için büyük bir çekişme bulunuyor. Phonix Suns ile Utah Jazz son 7 maç kala aynı galibiyet ve mağlubiyet sayısına sahip olarak zirvede yer alıyorlar. İki takımın 47-18’lik dereceleri bulunuyor.

Onları bu konuda yakından takip eden en yakın takım 3,5 galibiyet gerilerinde bulunuyor. Sezonun lideri olmak, tüm play off serilerinde avantajlı olan taraf olmak anlamını taşıyor. Bunun için de önlerinde maçlarda hata yapmaları düşük bir ihtimal olarak görülüyor.

Şampiyonluk İçin Birçok Takım Aday

Broklyn Nets, kurmuş olduğu efsane kadrosuyla kağıt üzerinde şampiyonluğun en büyük adayı olarak görülüyor. Ancak bu konuda öne çıkan bir çok takım bulunuyor. O nedenle bu sezon diğer sezonların aksine kesin şu takım şampiyon olur demek çok zor görülüyor.

Favori olarak Nets görülürken, Lakers, Clippers, Bucks, Utah, 76ers sıralaması devam ediyor. Ancak bir plase takımı burada görmek mümkün olabilir. Denver, Phoenix ve Boston gibi takımlar burada yer alabilir. Geçen yıl olduğu gibi iyi bir sezon geçirmemelerine rağmen Miami’de burada yer alabilir.

Bu sezonun sonu NBA tarihinin en ilginç sonucuna ev sahipliği yapabilir.