Mart 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Chelsea, Salzburg’u Yendi Turu Garantiledi

Chelsea, Salzburg’u Yendi Turu Garantiledi

2 min read
Spread the love

Şampiyonlar Ligi E grubu 5. Hafta mücadelesinde İngiliz temsilcisi Chelsea ile Salzburg karşı karşıya geldi. Gruptan çıkma adına önemli bir karşılaşma olan mücadele büyük çekişmeye sahne oldu. İngiliz takımı maçtan 2-1 galip ayrılan taraf oldu ve E grubundan çıkmayı garantiledi. Salzburg bu sonuçla birlikte 6 puanda kaldı, gruptan çıkma şansını son haftaya bıraktı.

Karşılaşma iki tarafın eşit oyunuyla geçti. Salzburg ev sahibi olmanın avantajıyla maça iyi başlayan taraf olsa da Chelsea kaliteli ayakları ile bulduğu goller sayesinde karşılaşmayı kazanan taraf oldu. Son ana kadar büyük çekişmenin yaşandığı maçta iki takımda çok sayıda fırsattan yararlanamadı.

Kai Havertz Attı, Chelsea Kazandı

Chelsea etkili geliştirdiği atakla dakika 23’de Mateo Kovacic ile öne geçmeyi başaran taraf oldu. İlk yarıda bu skorla bitti. İkinci yarının hemen başında ev sahibi ekip beraberliği buldu. Adamu, attığı gol ile tur için büyük bir şans yakalanmasına sebep oldu.

Bu dakikadan sonra karşılaşma daha zevkli bir hal aldı. Ancak golü bulan yine maviler oldu. Pulisic’in asistini gole çevirmeyi başaran Alman yıldız Kai Havertz takımını öne geçirmeyi başardı. Bundan sonra iki takımda çok sayıda değişiklik yaptı. Maçın son düdüğü çaldığında üç puanı alan taraf maviler oldu.

Bu sonuçla birlikte Chelsea 5 maç sonunda puanını 10 puana çıkararak gruptan çıkmayı garantiledi. Diğer karşılaşmada Milan’ın Zagreb’i yenmesi ile birlikte onlarda puanını 7’ye çıkardı ve onlarda önemli bir avantajı elde etti. Grubun son haftası kritik maçlara sahne olacak.

Milan ile Salzburg, Milano’da tur için karşı karşıya gelecek. Milan’a beraberlik dahi yeterken, Salzburg’un turu almak için tek şansı galibiyet olarak duruyor. Dinamo Zagreb’in bu maçtan sonra çok fazla umudu kalmadı.

Chelsea eğer son maçta 1 puan dahi alsa grup liderliğini garantilemiş olacak. Ancak grubun diğer çıkacak takımı büyük bir heyecan içerisinde oynanacak maçın ardından belli olacak. Son hafta hem iki takım taraftarını hem de tüm futbol severleri büyük bir heyecan bekliyor olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir