Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Alperen Şengün Yıldızlaşıyor, Rockets Kazanamıyor

Alperen Şengün Yıldızlaşıyor, Rockets Kazanamıyor

2 min read

December 20, 2021, Chicago, IL, USA: CHICAGO, IL - DECEMBER 20: Houston Rockets Center Alperen Sengun (28) in action during a NBA game between the Houston Rockets and the Chicago Bulls on December 20, 2021 at the United Center in Chicago, IL. (Credit Image: © Melissa Tamez/Icon SMI via ZUMA Press)

Spread the love

Ülkemizi dünyanın en büyük basketbol arenası olarak görülen NBA’de temsil eden isimlerden birisi olan Alperen Şengün, çaylak sezonunda adını birçok basketbol severe öğretti. NBA’de ikinci sezonunda yer alan milli oyuncu gösterdiği performans ile şimdiden takımının en kritik ve en önemli oyuncularından birisi olarak öne çıkıyor. Ligde takımı ile 12 maça çıkan ve sadece 2 galibiyet almasına rağmen dikkat çekmeyi başarıyor.

Sezonun ilk maçlarında ilk 5’de yer almayı başaramayan yıldız oyuncumuz, daha sonra ilk 5’i garanti altına almayı başardı. Bunda gösterdiği performansın büyük bir etkisi var. Geçtiğimiz yıla göre sayı, ribaunt, asist gibi noktalarda bir adım öne çıkmayı başardı.

Alperen Şengün Her Şeyi Yapabiliyor

Takımında pivot pozisyonunda oynayan 20 yaşında ki oyuncumuz bu sezon 13 maçta süre almayı başardı. Bu maçların bazılarında oyuna sonradan giren oyuncumuz daha sonra ligin devam eden maçlarında ilk 5’e yerleşmeyi başardı.

Maç başına 25,5 dakika süre almayı başaran oyuncumuz bu anlamda takımının en çok süre alan oyuncularından birisi olarak dikkat çekiyor. Maç başına 15,2 sayı ortalamasına sahip olan yetenekli pivot takımının en çok sayı adan üçüncü oyuncusu olarak dikkat çekiyor. Bunun yanında maç başına 2,3 asist ve 8,5 ribaunt ortalamaları ile dikkat çekiyor.

Toplamda bu sezon 198 sayı, 110 ribaunt, 30 asist, 12 blok, 8 TÇ istatistikleri ile adeta her alanda katkı vermeyi başardığını gösteriyor. Bunun yanında %78 oranında bir serbest atış yüzdesine sahip olmayı başaran oyuncu sadece kendi takım taraftarını değil aynı zamanda diğer basketbol severleri de en çok heyecanlandıran isimlerin başında gelmesi dikkat çekiyor.

Sadece ikinci sezonunda olmasına rağmen dikkat çekici bir performans ortaya koyan Alperen, takımının ligin en zayıf takımlarından birisi olmasına rağmen attığı sayılar, inanılmaz pasları, zorla aldığı ribauntlar ve saha içinde ki liderliği ile herkesin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Takımının genel olarak yeniden yapılanma sürecinde olduğunu göz önüne alındığında ilerleyen yıllarda NBA’in en değerli oyuncularından birisi olacak gibi durduğunu da eklemekte fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir