Mart 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Şampiyon Verstappen 14. Zaferi ile Rekor Kırdı

Şampiyon Verstappen 14. Zaferi ile Rekor Kırdı

2 min read
Spread the love

Formula 1 sezonunun 20. Yarışı olarak dikkat çeken Meksika Grand Prix’i büyük çekişmelere sahne oldu. Sezonun son yarışlarından birisi olan Kuzey Amerika yarışı öncesinde bu sezon ki şampiyon pilot ve takım belli olmuştu. Bundan sonra ki yarışlar sıralamayı belirlemek ve aynı zamanda Hollandalı şampiyon pilotun bir sezonda en çok yarış kazanan isim olup olmayacağını öğrenmek açısından önemliydi.

Verstappen kimseyi yanıltmadı ve bu sezonki 20. Yarış sonunda toplamda 14 yarış galibiyetine ulaşarak bir sezonda en çok yarış kazanan pilot almayı başardı. Bu rekordan önce en çok yarış kazanan pilotlar Sebastian Vettel ve Michael Schumacher olarak karşımıza çıkıyor.

Verstappen’e Rekorla Gelen Zafer

71 turdan oluşan yarışta iyi bir start olan Max Vestappen liderliğini korumayı başardı. Yarış sonuna kadar bazı dönemler liderliği bırakmış olsa en sonunda lider olarak finiş çizgisini geçmeyi başardı. En yakın rakibi Mercedes pilotu Hamilton’un 15 saniye önünde lider bitiren pilotun, takım arkadaşı Perez yarışı üçüncü sırada bitirdi.

Dördüncü sırada George Russell yer alırken, 5 ve 6’da Carlos Sainz ve Charles Leclerc yer aldı. Fernando Alonso ve Yuki Tsunoda yarışı bitiremeyen iki pilot olarak dikkat çekti. Bu yarış zaferi Hollandalı şampiyon pilotun bu sezon ki 14. Yarış zaferi olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Sezonun Bitmesine İki Yarış Kaldı

Formula 1 tarihinin en uzun sezonu olarak kayıtlara geçen 2022 yılının bitmesine son 2 yarış kaldı. Brezilya ve Abu Dhabi’de yapılacak yarışların ardından tüm sıralama belirlenecek, harika bir Formula 1 sezonu tamamlanmış olacak. 13 Kasım’da Sao Paulo, 20 Kasım’da Abu Dhabi yarışları ile bir sezonun daha sonuna gelinecek.

Şampiyon belli olsa da Leclerc ile Perez arasında ikincilik mücadelesi 5 puan fark ile devam ediyor. Aynı şekilde Ferrai ile Mercedes arasında da ikincilik mücadelesi devam ettiği görülüyor. Bu açıdan son iki yarış çok kritik iki mücadeleye sahne olacak gibi duruyor. Yeni sezon öncesinde bu iki güzel yarışı kaçırmamanız tavsiye edilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir