Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Dört Büyük Takımına Başkanı Canlı Yayına Çıktı

Dört Büyük Takımına Başkanı Canlı Yayına Çıktı

2 min read
Spread the love

2021-2021 sezonun başlamasına çok az bir süre kala Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzsonspor kulüp başkanları hep birlikte Habertürk canlı yayınına çıktılar. Tarihte daha önce görülmemiş olan bu olayın altında yatan sebepse çok basit.

TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında yaşanan gerilimli durum diyebiliriz. KBF başkanı olan Ahmet Ağaoğlu, bu sezon Galatasaray başkanı olan Burak Elmas, Ahmet Nur Çebi ve Ali Koç ortak bir amaç için tek bir canlı yayında bir araya geldiler.

TFF ve Yayıncı Kuruluşa Karşı Güç Birliği

Bu katılımda ki amaç TFF ve Yayıncı Kuruluşa karşı biz olmadan siz olmazsınız mesajını çok net bir şekilde vermek olarak görülüyor.

Ahmet Ağaoğlu, yayın moderatörünün her başkana eşit süre vermek istemesi konusunda isteyen istediği kadar konuşabilir burada ortak bir amaç için bir araya geldik açıklaması dikkat çekti.

Burak Elmas, açıklamasında bundan sonra her şeyi şeffaf bir şekilde konuşacaklarını, taleplerinin belli olduğunu ve kulüplerin geleceği için bu taleplerin yerine getirilmesi gerektiğini aktardı.

Ali Koç, yaptığı açıklamada İllegal bahse karşı gerekli adımların atıldığını gördüklerini aktardı. Legal bahiste gelirler 2012 yılından bu tarafa 10 katına çıktığını ancak kulüplerin bu gelirden daha önce Yüzde 4 pay alırken, günümüzde binde 4 oranında gelir aldığına değindi. Taleplerinin bu oranın tekrar %4’e çıkarılması ve bu sayede kulüplerin kasasına daha çok para girerek, bankalara olan borçlarını daha rahat bir şekilde ödemeleri gerektiğini aktardı.

Sorulan eğer talepleriniz yerine getirilmezse sahaya çıkmayacak mısınız sorusu üzerinde Ali Koç, en fazla üç puanımızı silerler, bunu hep birlikte yapacağımız için bu üç puan önemli değil diye açıklama da bulundu.

Ahmet Ağaoğlu ve Ali Koç, PCR testlerinin parasının dahi kulüplerden tahsil edildiği ve kulüplerin bu test için 4 milyon TL’lik bir ödeme yaptığını da belirttiler.

Bu duruma karşı olarak TFF tarafından bir açıklama net bir şekilde yapılmadı. Kulüplerin bu net tavrının ardından yayıncı kuruluş ve TFF tarafından ne şekilde tavır alacağıysa merak ediliyor.