Mart 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » 2022 Yılının En Çok Kazanan Sporcuları Belli Oldu

2022 Yılının En Çok Kazanan Sporcuları Belli Oldu

2 min read
Spread the love

Dünyada spor birçok açıdan insanların eğlence kaynağı olarak görülse de aynı zamanda giderek büyüyen bir ekonomi olarak dikkat çekiyor. Yapılan ömürlük sözleşmeler sporcuların çok yüksek gelirler elde etmesine neden oluyor. Hatta bazıları spor kariyerlerini noktaladığında elde ettikleri gelirler ile takım sahibi olabiliyor.

FORBES dergisi her yıl en çok kazanan sporcuların listesini hazırlıyor. Bu liste hazırlanırken bir yılı değil bunun yerine 1 Mayıs 2021 ile 1 Mayıs 2022 tarihleri arasını içine alan dönemi kapsıyorlar. Bu kapsamda listede bu yılda çok dikkat çeken isimler var. En popüler spor olan futboldan bu listede üç kişi bulunuyor.

En Çok Kazanan Sporcu Lionel Messi

Forbes dergisi tarafından yapılan açıklamada bir takvim yılında hem attığı imza hem de reklam gelirleri ile 130 milyon dolar kazancı bulunan Arjantin’li yıldız oyuncu Lionel Messi bu anlamda zirvede yer alıyor.

Kimileri tarafından en büyük basketbol oyuncusu olarak görülen LeBron James kazandığı yıllık 121,2 milyon dolarla bu noktada ikinci sırada yer alıyor.

Listenin üçüncü sırasında bir başka yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo yer alıyor. Yıllık geliri 115 milyon dolar olan yıldız oyuncu en çok kazanan üçüncü sporcu olarak öne çıkıyor.

Listenin devamında sırayla aşağıda ki isimler bu şekilde yer alıyor.

  • Neymar – 95 milyon dolar
  • Stephen Curry – 92,8 milyon dolar
  • Kevin Durant – 92,1 milyon dolar
  • Roger Federer – 90,7 milyon dolar
  • Canelo Alvarez – 90 milyon dolar
  • Tom Brady – 83,9 milyon dolar
  • Giannis Antetounmpo – 80,9 milyon dolar

Listede üç tane futbolcu yer alıyor. Aynı zamanda 4 tane NBA oyuncusunun listede yer alıyor olması ne kadar büyük bir ekonomiye sahip olduğunun da görülmesini sağlıyor. Emeklilikleri gelen Roger Federer ve Tom Brady yine de yaptıkları ömürlük sözleşmeler ile bu listede üst sıralarda yer almayı başarıyorlar.

Bireysel sporlar arasında öne çıkan isimler Roger Federer ve Canelo Alvarez olarak dikkat çekiyor. Listede yer alan diğer isimler her ne kadar yıldız olsa da hepsinin takım oyuncusu olması aslında insanların takip ettikleri sporların da neler olduğunu bizlere gösteriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir