Mart 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Voleybol Sultanlar Ligi Dev Maçla Başladı

Voleybol Sultanlar Ligi Dev Maçla Başladı

2 min read
Spread the love

Voleybol 2022-23 sezonu uzun bir aranın ardından çok güzel bir maç ile start aldı. Şampiyonluk Kupası maçında Vakıfbank’ı yenerek kupanın sahibi olan Fenerbahçe Opet, bu sefer ligin ilk maçında şampiyonluğun diğer adayı olan Eczacıbaşı Vitra ile karşı karşıya geldi.

Sahada yaz dönemini milli takımlarında geçiren çok sayıda oyuncu olması dikkat çekti. Çok sayıda yıldızın olduğu karşılaşma seyir anlamında seviyenin çok üzerinde bir voleybol oyununu izleyicilere sundu. Baştan sona çekişme içinde geçen karşılaşmayı Eczacıbaşı Vitra 3-0 kazanmayı başardı ve sezona çok iyi bir şekilde giriş yapmayı başarmış oldu.

Muhteşem Bir Sezon Bizleri Bekliyor

Eczacıbaşı karşılaşmaya çok iyi bir giriş yaptı. İlk sette 6-1 öne geçen takım, özellikle Boskoviç ve Voronkova ile etkili oldu. Fenerbahçe seti toparlamaya yaklaşsa da bu seti 25-20 geride kapattı. İkinci set başa baş bir oyun ile geçti. 20-18’de rakibini durduran turuncu beyazlı ekip ikinci seti de 25-18 kazandı.

Son sette denge 14-14’e kadar devam etti. Ancak daha az basit hata yapan ve yıldız oyuncuları ile etkili olan takım bu seti 25-22, karşılaşmayı da 3-0 kazanmayı başardı. Bu şekilde sezonun ilk maçından galip ayrıldılar, Fenerbahçe Opet’te sezona mağlubiyet ile başlamış oldu.

Üç Şampiyonluk Adayı Var

Voleybol Sultanlar Liginin son 5 sezonuna Vakıfbank damga vurdu. Son 4 şampiyonluğu alan takım iki güçlü rakibi Eczacıbaşı ve Fenerbahçe’yi geride bıraktı. Eczacıbaşı en son 2011-12 sezonunda şampiyon olsa da hala 16 şampiyonlukla bu alanda zirvede yer alıyor. Onu son 4 şampiyonluğa ambargo koyan Vakıfbank 13 şampiyonlukla takip ediyor

Fenerbahçe Opet, futbol dışında bu alanda başarılı olan bir spor kulübü olarak dikkat çekiyor. 2016-2017 sezonunda son şampiyonluğunu alan ekip toplamda 5 şampiyonlukla bu ikiliyi takip ediyor.

Bu sezonda bu üç takım arasında ciddi bir mücadele olması bekleniyor. Her takımda oyunu her an değiştirebilecek olan birçok önemli ismin olması, sezonun çok keyifli bir şekilde geçeceğini gösteriyor. Ayrıca ekiplerimiz aynı zamanda Avrupa’da başarılı olmak için mücadele edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir