Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Şampiyonlar Liginde İlk Finalist Manchester City

Şampiyonlar Liginde İlk Finalist Manchester City

2 min read
Spread the love

Tarihinde ilk defa şampiyonlar liginde yarı finale çıkma başarısı gösteren Manchester City, bu turda geçen yılın finalisti olan PSG ile eşleşti. Deplasmanda oynadıkları ilk maçı 2-1 kazanan takım, evinde oynayacağı ikinci maç öncesinde büyük bir avantaj elde etmeyi başardı.

PSG ile maçtan son bu maçı kazanarak tur atlamanın planını yapıyordu. Ancak yıldız futbolcusu Mbappe’den yoksun olan takımın maç başlamadan önce işi zordur. Pochettino yönetiminde ki takım hafta içi zorlu bir lig maçı oynadıktan sonra bu karşılaşmaya çıktı. Ancak karşılaşmadan istedikleri skoru alamayarak, geçen yılki başarısının gerisine düşmek zorunda kaldılar.

City 2-0’la Tur Atladı

Karşılaşmada ilk golü bulan taraf City oldu. Dakika 11’i gösterdiğinde ceza sahasına hızlı bir şekilde giren takım yıldız isim Mahrez’in ayağından bulduğu gol ile 1-0 öne geçmeyi başardı. İki takımda kontrollü futbolu tercih ettiği ilk yarıda çok fazla ciddi atak olmadı. İlk yarı bu skorla bittir. İkinci yarıda yine Mahrez ile bir gol daha bulan City, 2-0 öne geçmeyi başardı. Bu golden sonra PSG’nin işi daha da zora girmiş oldu.

Ancak dakika 69’da Di Maria’nın direkt kırmızı kart ile oyundan atılması takımın tüm planlarının bozulmasına neden oldu. Bundan sonra topun arkasına iyi geçen City, rakibine hiç pozisyon vermedi ve adını finale yazdıran ilk takım olmayı başardı.

Real Madrid – Chelsea Finalist Olmak İçin Karşılaşacak

Bugün oynanacak olan şampiyonlar ligi yarı final ikinci maçıyla birlikte diğer finalistte belli olacak. Chelsea ilk maçta 1-1’lik skor alarak avantajı elinde bulunduran taraf olarak dikkat çekiyor. İkinci maçın 0-0 bitmesi halinde İngiliz ekibi, City’in rakibi olacak. Şampiyonlar liginde istedikleri başarıyı bir türlü yakalayamayan İngiliz takımları bu sezon finalde karşılaşma ihtimalleri var.

Ancak karşılarında bu turnuvanın en başarılı takımı olarak görülen Real Madrid bulunuyor. İki takımda İngiltere’de çok kritik bir maça çıkıyor. Bu maçla birlikte İstanbul’da oynanacak olan finalin adı da belirlenmiş olacak.