Nisan 27, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Real Madrid’de Teknik Direktör Yeniden Ancelotti

Real Madrid’de Teknik Direktör Yeniden Ancelotti

2 min read
Spread the love

Real Madrid bu sezonu beklentilerin altında taşıdı. Zidane yönetiminde ki takım sezonu ezeli rakibi Alletico Madrid’in 2 puan gerisinde ikinci sırada tamamladı. Şampiyonlar liginde yarı finalde Chelse’a elendi. Süper kupa mücadelesi yarı finalinde Athletic Bilbao’ya elendi.

Yani tarihin başarı anlamında en iyi takımı olarak görülen Real Madrid 2020-21 sezonunu bir anlamda kupa almadan tamamlamış oldu. Bu en azından bu takım için başarısız dönemden sonra takımlar birçok başarıya imza atan ve takımda ikinci dönemini geçiren Zidene ile yolların ayrılma kararının alınmasına neden oldu. Bu karardan sonra takımın başına kimin geçeceği çok merak edilen bir konu oldu.

Ancelotti İkinci Dönemini Geçirecek

İtalyan teknik direktör futbolculuk kariyerinde birçok takım ile büyük başarılar elde ettikten sonra Reggiana ile ilk teknik direktörlük deneyimine başladı. Daha sonra sırayla Parma, Juventus, Milan, Chelsea, PSG ve Real Madrid’in başına geçti. Bundan sonra Bayern Münih, Napoli ve Everton takımlarını çalıştırdı.

İlk Real Madrid döneminde 2013 yılında takımı yöneten hoca takımla 2 yıl geçirdi. 2015 yılında takımdan ayrıldı. Real Madrid’in başında geçirdiği ilk iki yılda 1 adet Copa del Rey, 1 adet UEFA Şampiyonlar Ligi, 1 adet UEFA Süper kupası ve 1 adette FİFA Kulüpler Arası Dünya Kupası zaferi elde etti. Bu başarılarının hepsini ilk senesinde elde eden İtalyan hoca, ikinci yılında hiçbir başarı elde edemediği için takımdan gönderilmişti.

Zidane’ın takımdan gönderilmesinin ardından Real Madrid ile birçok teknik direktörün ismi geçmişti. Ancak büyük bir ihtimal ile geçiş dönemi olarak geçecek bu yılda takımın başına deneyimli bir ismi getirmek isteyen İspanyol takımı Ancelotti ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

İki yıldır Everton’u çalıştıran hoca, bu dönemde takımını oynattığı futbol ile taktir edilse de takımın bazı konularda sınırı aşmasına yardımcı olamadı. Tüm zamanlarda teknik direktörlük yaptığı dönemlerde %57’lik bir galibiyet yüzdesine yapan hoca 21 adet kupa kazanmayı başardı. Bu kupalara yenileri eklemek için Real Madrid ile anlaşma imzaladı.