Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Philadelphia 76ers, Wizards Serisini Bitirdi 4-1

Philadelphia 76ers, Wizards Serisini Bitirdi 4-1

2 min read
Spread the love

NBA’de Doğu konferansını birinci sırada bitiren Philadelphia ile konferansı sekizinci bitiren Wizards 1. Tur’da karşı karşıya geldi. İlk 4 maç sonunda seri de 3-1 önde olan 76ers, yıldız uzunu Embid’in oynamadığı karşılaşmaya seriyi bitirmek için çıktı.

Tüm maç çok çekişmeli bir şekilde oynandı. İlk çeyrek 29-29, ikinci çeyrek 36-34 bitti. İlk yarıyı ev sahibi 76ers 65-63 önde kapatmayı başardı. Üçüncü çeyrekte 76ers maça ağırlığını koydu ve rakibine karşı 38-31’lik üstünlük kurarak son çeyreğe 103-94 önde girdi.

Maçın son çeyreğinde rakibine sadece 18 sayı atma şansı veren ev sahibi ekip, 26 sayı attığı çeyreği ve maçı kazanmayı başardı. 129-112’lik skorla biten karşılaşma sonrasında 76ers çeyrek finale çıkmayı başardı.

76ers Tüm Takımdan Katkı Aldı

Embid’in dördüncü maçta sakatlanmasının ardından bu maçta oynanması beklenmiyordu. 76ers buna rağmen rakibine nasıl tepki vereceği ve seriyi zora sokup sokmayacağı merak edilen konuların başında geliyordu. Ancak karşılaşma boyunca rakibine bu şansı vermeyeceğini hisseden takım, seri de gülen taraf oldu.

Ben Simmons 19 sayı, 10 ribaunt ve 11 asistlik bir performans gösterdi. Tobias Harris’se 28, Seth Curry kariyer playoff rekoru kırdığı maçta takımı adına 30 sayı atma başarısını gösterdi. Temsilcimiz Furkan Korkmaz maçta 14 dakika süre aldı 10 sayı ile takıma gerekli desteği vererek galibiyete etki etti.

Beal’in 32 sayısı, Westbrook’un 24 sayı 10 asisti ve Hachimura’nın 21 sayısı galibiyete yetmedi. Başkent ekibi ilk turdan playoff’a elveda dedi.

Çeyrek Finalde Rakip Atlanta Oldu

Doğu konferansı çeyrek finalinde Atlanta Hawks, rakibi New York’u eleyerek bir üst tura çıkmayı başardı. Bu sonuçla birlikte çeyrek final eşleşmesinin adı Philadelphia 76ers ve Atlanta Hawks olarak belirlenmiş oldu.

Harika bir çekişmeye sahne olacağı tahmin edilen maçta iki takımında dengeli oyunu ön plana çıkıyor. Embid’in serinin ilk maçında oynayıp oynamayacağı merak edilen en önemli durum olarak görülüyor. 6 Haziran’da oynanacak ilk maçta hep birlikte göreceğiz.