Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Wizards Umutları Tazeledi, Seri 3-1’ Geldi

Wizards Umutları Tazeledi, Seri 3-1’ Geldi

2 min read
Spread the love

Doğu Konferansı 1. Tur eşleşmesinde Washington Wizards ile Philadelphia 76sers karşı karşıya geldi. Bu maç sezonu doğu lideri olarak bitiren 76ers’in seriyi bitirme maçı, Wizards’ın seri için umudunu koruma maçıydı.

İlk üç maçı 76ers kazandı ve seriyi bu maça getirmeyi başardılar. Bu maçı kazanmaları durumunda seriyi 4-0’a getirecek ve seriyi süpürerek yani rakibine galibiyet şansı vermeden kazanma şansına sahip olarak bir üst tura çıkacaktı. Ancak maçta ev sahibi olan takım rakibine bu fırsatı vermemek için sahaya çıkacaktı. Birçok yorumcu bu serinin biteceği maç olarak bunu görüyordu. Ancak beklenen gibi olmayan bir maç izlendi.

Wizards Seriyi 5. Maça Taşıdı

Misafir takım ilk çeyreğe hızlı başladı ve çeyrek skoru 31-28 olarak tamamlandı. Bu çeyreğin sonunda beklenmedik bir olay yaşandı ve Embid sakatlanarak maça devam edemedi. Bu maçın bekli de en kritik noktası oldu. İkinci çeyrek skoru 32-30 Wizards lehine sonuçlandı ve ilk yarı deplasman takımının 61-60’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Ancak misafir takımın en iyi oyuncusunun oynamadığı üçüncü çeyrekte Wizards üstünlüğünü hissettirdi ve çeyreği 32-19 kazanarak son çeyreğe 12 sayı önde girmeyi başardı.

76ers son çeyrekte farkı kapatıp bir ara beraberliği dahi sağladı hatta çeyreği de 34-30 önde kapatsa da maçı 122-114 kapatarak serinin 3-1’e gelmesine engel olamadı.

Maçın kazanılmasında Beal’in 27 sayısı, Hachimura’nın 20 sayı 13 ribaunt’u, Westbrook’un 19 sayı, 21 ribaunt ve 14 asisti etkili oldu.

Embid sakatlandığı ana kadar 8 sayı, 6 ribaunt ve 2 asistlik bir performans sergiledi. Maç kaybedilse dahi Harris 21 sayı 13 ribaunt, Simmons 13 sayı 12 ribaunt, Maxey 15 sayı, Hill 14 sayı attı. Furkan Korkmaz 11 dakika süre aldığı maçta 7 sayılık bir performans gösterdi.

Ancak son dakikalarda takımda oyunu taşıyacak ve sayı atacak bir ismin ortaya çıkmamış olması maçın kaybedilmesine neden oldu. Serinin beşinci maçında 76ers ev sahipliği yapacak ve sahasında seriyi bitirecek mücadeleyi verecek.