Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Türkiye, Moldova ile Hazırlık Maçına Çıkıyor

Türkiye, Moldova ile Hazırlık Maçına Çıkıyor

2 min read
Spread the love

Türkiye milli futbol takımı Euro 2020 öncesinde son hazırlık maçına çıkıyor. 11 Haziran’da başlayacak olan turnuvaya hazır halde çıkmak isteyen takımımız ilk hazırlık maçını Azerbaycan ile oynamış, ardından Gine ile bir karşılaşmaya çıkmıştı. Daha çok kadroda kimlerin yer alıp almayacağını görmek adına daha yedek ağırlıklı bir kadro ile bu maçlar oynanmıştı.

Euro 2020’ye götürülmeyecek olan dört kişinin belli olmasının ardından bu maçın büyük ihtimal ile İtalya ile oynayacağımız ilk karşılaşmada çıkacak 11 olduğunu tahmin edebiliyoruz. Tabi birkaç küçük değişiklik olması da mümkün olabilir.

Moldova ile 12. Maçımıza Çıkıyoruz

Moldova ile tarihimizde bu karşılaşmadan önce 11 kez oynama şansına sahip olduk. Bu maçların 9 tanesini kazanan takımımız, 2 maçta  berabere kaldı ve rakibine tarihi boyunca hiç yenilmedi. Büyük ihtimal ile bu serinin devam edeceğini söylememiz doğru olacaktır.

Milli takımımızın karşılaşma da ki muhtemel 11’i Uğurcan, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Kaan Ayhan, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman ve Burak Yılmaz olması bekleniyor.

Bu 11 aynı zamanda milli takımımız İtalya ile yapacağı ilk grup maçında oynayacağı 11 olacağını da söylemek doğru olacaktır. Euro 2020’de kadro kalitesi ve oynadığımız futbol ile büyük bir başarı elde etmeyi planlayan takımımızın bunu yapma ihtimali çok yüksek demek doğru olacaktır.

Moldova takımının karşılaşmada ki muhtemel 11’i Celeadnic, Posmac, Belousov, Bolohan, Platica, Rata, Dros, Anton, Cojocari, Nicolaescu ve Damaşcan olacağı tahmin ediliyor.

Milli takımız bundan oynadığı iki hazırlık maçının birini kazanırken, diğerinde berabere kaldı. Bu maçı da kazanarak Avrupa Şampiyonası öncesinde moral kazanmayı planlıyorlar. Bu maçtan bir hafta sonra oynanacak karşılaşmaya kadar takımımız kampa girecek ve rakibi ile karşı karşıya gelene kadar da bu şekilde devam edecek.

İlk maçta İtalya’nın ev sahipliğinde Roma’da oynanacak. Daha sonra grupta ki Galler ve İsviçre maçlarını oynamak için güzergahımızı Bakü’ye çevireceğiz. İlk 2 ve en iyi 4 takımın bir üst tura çıkma şansının olması bulunan turnuvada bir üst turu başarı olarak görmememiz gerekiyor.