Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Şampiyonlar Liginde İngiliz Finali Man. City – Chelsea

Şampiyonlar Liginde İngiliz Finali Man. City – Chelsea

2 min read
Spread the love

Şampiyonlar liginde yarı final karşılaşmalarının tamamlanmasıyla birlikte finalin adı da belirlenmiş oldu. Manchester City, yarı finalde ki rakibi PSG’i ilk maçta 2-1, ikinci maçta 2-0 yenerek finale adını yazdırmayı başarıp, rakibini beklemeye başladı.

Dün gece oynanan diğer yarı final karşılaşmasında Chelsea ile Real Madrid ikinci maçta karşı karşıya geldiler. İlk maçta deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalan Chelsea, bu maç öncesinde avantajlı taraf olarak sahaya çıktı. Bu maçta rakibine şans tanımayan takım, adını finale yazdırmayı başararak, uzun süre sonra Şampiyonlar liginde finalde yer almayı hak etti. Ancak karşılarında sezonun en iddialı takımlarından birisi olan M. City yer alıyor.

2-0 ile Chelsea Finalde

Şampiyonlar Ligi tarihinin en başarılı takımı olan Real Madrid, şampiyonluk sayısını daha da arttırmak için bu yarı final eşleşmesini geçmek istiyordu. İlk maçta istediği skoru alamayan takım, ikinci maç öncesinde istekli olarak taraf olarak görülüyordu. Ayrıca tecrübe olarak da bu konuda bir adım önde olan İspanyollar karşılaşmaya favori çıktılar.

Ancak karşılarında genç bir kadrosu olan ve geçen yılın PSG’yi finale çıkarmayı başaran Tuchel gibi bir hoca yer aldı. Taktik anlamda Real Madrid’e hiç şans tanımayan takım ilk yarıda Timo Werner’in kafa golüyle soyunma odasına 1-0 önde giden taraf oldu. İkinci yarının son dakikalarında Mount ile bir gol daha bulan takım 2-0 ile finale adını yazdırmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi Final İstanbul’da

 Geçen yıl İstanbul’da oynanacak olan final pandemi nedeniyle farklı bir formatta, başka bir şehirde oynanmıştı. Ancak bu yıl final burada oynanacak. Finalin adını iki İngiliz takımından oluşuyor. İlk kez kupayı almak isteyen City ile ikinci kez bunu kazanmak isteyen Chelsea karşı karşıya gelecek.

29 Mayıs tarihinde oynanacak final öncesinde favori taraf City olarak görülüyor. Bu hafta ligde karşı karşıya gelecek olan iki takım adeta finalin provasını oynamış olacaktır. Bu sezon iki kez karşı karşıya gelen takımlar birer galibiyete sahipler.