Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » NBA’de Normal Sezon Tamamlandı ve Sıralamalar Belirlendi

NBA’de Normal Sezon Tamamlandı ve Sıralamalar Belirlendi

2 min read
Spread the love

NBA’de 72 maç üzerinden oynanan 2020-21 normal sezonu dün itibariyle tamamlandı. Konferansında ilk altı içerisinde yer alan takımlar direk olarak play-off yapmaya hak kazanırken, 7-8-9 ve 10 sıra takımlarıysa play-in mücadelesi içerisinde yer almayı başardılar. Geriye kalan 8 takımsa bir daha ki sezon için tatile çıkmaya hak kazandılar. Başarısız bir sezonuna ardından draft içerisinde en iyi oyuncuları almak için mücadele edecekler.

Ligin Lideri Utah Jazz Oldu

Batı konferansı son maçlarda birçok çekişmeye sahne oldu. Lig liderliği, aynı zamanda play-off da sıra kapma mücadelesi ve play-in mücadelesi dahil birçok karşılaşma son maçlarda büyük bir öneme sahipti.

Batı konferansını 50-22’lik derecesi ile ilk sırada tamamlayan Utah Jazz aynı zamanda ligi de lider bitirmeyi başardı. Bu onların tarihlerinde bunu başardıkları tek sezon olarak kayıtlara geçti. Bu takım ve konferansı ikinci biteren Phoneix Suns, play-in mücadeleleri sonrasında rakiplerini belirleyecek. Play-off eşleşmeleri belli olan takımlarsa şöyle oldu.

  • Nuggets – Trail Blazers
  • Clippers – Mavericks

Bu maçlar büyük heyecana sahip olacak. Çünkü güç dengesi anlamında birbirine çok yakın olan takımların mücadelesi çok dikkat çekecektir.

Doğunun Lideri 76ers Oldu

Temsilcimiz Furkan Korkmaz’ın da formasını giydiği 76ers, normal sezonda elde ettiği 49-23’lük derecesi ile doğuyu lider bitirdi. İkinci sırada yıldızlar topluluğu Broklyn Nets bulunuyor. Bu konferans içerisinde eşleşmeleri belirlenen takımlar aşağıda ki gibi oldu.

  • Bucks – Heat
  • Knicks – Hawks

Sayı ve Asist Kralı Belirlendi

Normal sezonun tamamlanmasıyla sezonun sayı, asist, ribaunt kralları da belirlendi. Harika bir sezon geçiren Curry sezonu sayı kralı olarak ikinci kez bitirmeyi başardı.

Takımını play-in potasına sokak Westbrook’sa ligin asist kralı olmayı başardı. Ribaunt lideriyse Capela oldu. Jimmy Butler top çalma lideri, Myles Turner blok lideri olarak sezonu tamamladılar.

MVP ödülü için Nikola Jokiç en büyük aday gösterilirken bu ileri bir tarihte, yılın çaylağı ve altıncı adamı ile birlikte açıklanacak. Play-off mücadeleleri devam ederken ödüllerin verilmesi amaçlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir