Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » NBA’de Play-İn Eşleşmeleri Belirlendi

NBA’de Play-İn Eşleşmeleri Belirlendi

2 min read
Spread the love

NBA’da normal sezon sona erdi. Pandemi nedeniyle 72 maç üzerinden oynanan bu sezonun bitmesiyle diğer sezonlarına tüm play-off eşleşmeleri belli olmadı. Çünkü 7-8-9 ve 10 sırada konferanslarını bitiren 8 takım play-in mücadelesi verecek. Bu geçen yıl uygulanmaya başlanan bir durumdu. Bu sayede takımların daha mücadelesi olması sağlanması amaçlanırken, aynı zamanda heyecanın play-off öncesinde daha yüksek olmasına yardımcı olunması düşünüldü. Geçen yıl ilk sefer uygulanan bu statü bu yılda tekrarlandı.

Doğu Konferansında Eşleşmeler Belli Oldu

NBA’de konferanslarını bitiren takımlar arasında 7-8-9 ve 10 sırada yer alanlar arasında play-in mücadelesi verilecek. Bu statüye göre 7-8 arasında oynanacak maçtan kazanan ligi yedinci bitirmiş kabul edilecek. Yenilen takım, 9-10 sıra takımlarının galibi ile oynayacak. Bu eşleşmede yenilen takım sezonu tamamlanmış olacaktır. Bu maçın galibi play-off yapabilmesi için 7-8 mağlubunu da yenmek zorunda kalacaktır.

  • Boston Celtics
  • İndiana Pacers
  • Washington Wizards
  • Charlotte Hornets

Bu şekilde sıralanan takımlarda maçlarda netleşmiş oldu. Boston ile İndiana arasında oynanacak maçı galibi play-off yapmayı garantileyecek. Washington – Charlotte mağlubu direk elenirken, galibi diğer eşleşmenin mağlubu ile son bileti kapmak için tek maç oynayacak. Boston ve İndiana o anlamda avantajı ceplerinde olan takımlar olacaktır. Bu sıraları galipleri konferansı 1 ve 2 olarak bitiren ekiplerle play-off da mücadele edecek.

Lakers – Warriors Play-in’de Eşleşti

Sezonun ilk yarısında iyi bir durumda olan Lakers yıldız isimlerinin sakatlık yaşadığı dönemde play-in potasına düşmeye engel olamadı. Bu durum çok uzun süre domine eden Warriors ile bu turda karşı karşıya gelmeye sahne olacak. LeBron ve Curry’in yer aldığı takımlar bu maçı kazanarak play-off yapmak için mücadele edecek.

Bu eşleşmenin kaybedeniyse Grizzlies ve Spurs eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Play-off turları başlamadan oynayacak bu karşılaşmalar tüm takımlar için büyük bir heyecanı da barındırıyor.

Bu karşılaşmalardan ilkleri 19 ve 20 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Son eşleşmelerden sonra en son play-in mücadeleleri de ondan sonra ki gün oynanacak ve play-off yapan takımlar belirlenmiş olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir