Nisan 16, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Altay Play Off Yarı Finalinde Avantajı Cebine Koydu 3-2

Altay Play Off Yarı Finalinde Avantajı Cebine Koydu 3-2

2 min read
Spread the love

Süper Lig’e yükselecek son takımın belirlenmesi için Spor Toto 1. Ligde 3-4-5-6 sıra takımlar arasında playoff maçları çift maç üzerinden oynanıyor. Ligi 4 ve 5 sırada bitiren takımlardan Altay ile İstanbulspor bunun için ilk maçta İzmir’de karşı karşıya geldi. Bu turun galibi ile diğer turun galibi final müsabakasında karşı karşıya gelecekler.

Altay’ın ev sahipliğinde oynanan maçta iki takım da ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmek için sahada ki yerlerini aldılar.İki takımda eskiden Süper Lig’de mücadele eden ekipler olsa da çok uzun bir süredir burada yer almak için mücadele ettikleri de bir gerçektir.

Altay Avantajı Kaptı

Karşılaşma İzmir’de oynanırken, karşılaşmanın hakemliğini Arda Kardeşler Yaptı. Ev sahibi takım bu karşılaşmaya çok hızlı bir giriş yaptı. Dakika 2’de Leandro Kappel’in golüyle 1-0 öne geçtiler. İstanbulspor bu gole dakika 10’de Onur Ergün’ün penaltı golüyle cevap vererek eşitliği sağladı. Bundan sadece 4 dakika sonra ev sahibinin kazandığı penaltıda topun başında Marco Paixao geçti ve skoru 2-1 getirdi. İlk yarının son dakikasında yine aynı futbolcu kendisinin ikinci takımının üçüncü gölünü atmayı başardı. İlk yarı 3-1 ile bitti.

İkinci yarıda Altay birçok pozisyon yakalasa da golü atmayı başaramadılar. İstanbulspor dakika 84’de maçta ki ikinci penaltısını kazandı. Yine topun başına Onur Ergün geçti ve takımının ikinci gölünü atmayı başardı. Bu gol aynı zamanda maçın skorunu da tayin etmiş oldu. İlk maç 3-2’lik Altay üstünlüğü ile bitti.

İkinci Maç İstanbul’da Oynanacak

Bu turda finale çıkan takımın belirleneceği ikinci maç İstanbulspor’un ev sahipliğinde oynanacak. 22 Mayıs 2021 tarihinde oynanacak olan bu maçta avantajlı skoru elde eden takım, Samsunspor ile Altınordu arasında oynanacak olan maçta tur atlayan takımla finalde karşı karşıya gelecekler.

Büyük heyecana sahip olacak maç Bein Sports ekranlarında canlı olarak yayınlanacak. Diğer eşleşmede aynı şekilde büyük bir heyecana sahip olacak ve ikinci maçlar aynı günde oynanacak.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir