Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Milli Takımda 3 Futbolcuda Pozitif Virüs Tespit Edildi

Milli Takımda 3 Futbolcuda Pozitif Virüs Tespit Edildi

2 min read
Spread the love

Dünya Kupası elemeleri için bir araya gelen milli futbolcular gruplarında yaptıkları ilk iki maçtan 6 puan ile ayrılmayı başardı. Elde ettikleri bu başarı ile sadece ülkemizde değil aynı zamanda Avrupa’da sükse getirmeyi başardılar. Letonya maçı için tekrar İspanya’dan ülkemize dönen futbolcular bu maçın hazırlıklarına başladı.

Ancak deplasman dönüşü yapılan testlerde üç futbolcumuzda Covid-19 vakası tespit edilmesi morallerin biraz bozulmasına neden oldu. Bu üç futbolcu hemen kadrodan çıkarılarak, karantinaya alınırken bu salgının takımda ki diğer futbolculara geçmesinden korkulduğunun vurgusu yapıldı.

Semptom Gösteren Sporculara Test Yapıldı

Norveç ile İspanya’nın Malaga şehrinde karşı karşıya gelen milli takım, İstanbul’a geldiğinde semptom gösteren üç futbolcuya yapılan testlerin sonuçları alındı. Bu üç futbolcunun Covid-19 olduğu tespit edildi. Tabi bunun ardından bu üç futbolcu hızlı bir şekilde milli takım kadrosundan çıkarıldı. Yerine yeni futbolcuların çıkarılıp çıkarılmayacağıysa bilinmiyor.

Futbolcular milli takım kadrosundan çıkarılmadan önce bir sefer daha test yapılacak, eğer ikinci sefer pozitif olurlarsa milli takım kadrosundan ondan sonra çıkarılacağı açıklandı. Virüse yakalanan futbolcuların kimler olduğu açıklanmazken, diğer futbolculara sıçramasından korkulduğu da aktarıldı. Milli maç arasında ülkemizde de birçok takımda yeni vakalar tespit edilmişti. Bu vakaların artması nedeniyle maçların ertelenmesinden korkulduğu da aktarılıyor.

Letonya Maçına Hangi 11 İle Çıkılacak

Dünya Kupası Elemeleri G grubunda mücadele eden milli takımımız grubun üçüncü maçında Letonya ile karşılaşacak. İlk iki maçında galibiyet ile sahadan ayrılan ekip üçte üç yaparak gruba hatasız bir start vermeyi düşünüyor. Tabi bunun için sağlıklı bir kadronun sahada olması gerekiyor. Yaşanan bu virüs olayları ile Hollanda maçı öncesi 2 futbolcu, Letonya maçı öncesinde 3 futbolcu kadrodan çıkarıldı. Bu konuda her ne kadar maksimum dikkat edilse de yapılan uzun seyahatler bu  durumların daha sık yaşanmasına neden oluyor. Milli takımda birçok futbolcu Avrupa’nın başka şehirlerinden maçlara geldiği için bu ihtimal daha da yüksek bir hale geliyor.