Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İlk Sıralama Turlarının Kazananı Max Verstappen Oldu

İlk Sıralama Turlarının Kazananı Max Verstappen Oldu

2 min read
Spread the love

Formula bir 2021 sezonu 28 Mart 2021 tarihinde yapılacak olan Bahreyn GP ile start veriliyor. Bu yarış için birinci sırada yarışa başlama mücadelesi 27 Mart tarihinde yapıldı. Çok büyük bir çekişmeye sahne olan sıralama turlarının kazananı Red Bull’un yıldız ismi Max Verstappen oldu.

Formula 1’in ilk sıralama turlarında ilk turda elenen isimler Nikita Mazepin, Mick Schumacher, Sebastian Vettel, Nicholas Latifi ve Estaban Ocan oldu. İkinci etaptaysa George Russel, Kimi Raikkonen, Yuki Tsunoda, Antonio Giovinazzi ve Sergio Perez diğer elenen isimler oldu. Burada sürpriz büyük umutlarla Red Bull’a geçen Sergio Perez’in günün sonunu göremeden elenmesi oldu.

Verstappen ve Hamilton Arasında Ciddi Bir Çekişme

Tüm antrenman turlarında en iyi dereceye sahip olan Max Verstappen bu son sıralama etabına da en büyük favori olarak girdi. Yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton’sa bu konuda iddialı olmasıyla dikkat çekti. Yarışın son saniyesinde zirvede ki isim Hamilton olurken, son turda rakibine 0.388’lik bir fark atmayı başaran Hollandalı pilot bu sezonun ilk yarışına zirvede başlamayı başardı. Ancak yarışın favori olarak görülse de aslında bunun çok kolay olmayacağının da farkında diyebiliriz.

2021 Bahreyn GP Sıralaması

Türkiye Saati ile 18’de start alacak ve S Sport’tan naklen yayınlanacak olan yarışta sıralama aşağıda ki gibi şekillendi.

  1. Max Verstappen
  2. Lewis Hamilton
  3. Valtteri Bottas
  4. Charles Leclerc
  5. Pierre Gasly
  6. Daniel Ricciardo
  7. Lando Norris
  8. Carlos Sainz
  9. Fernando Alonso
  10. Lance Stroll
  11. Sergio Perez
  12. Antonio Giovinazzi
  13. Yuki Tsunoda
  14. Kimi Raikkonen
  15. George Russell
  16. Esteban Ocon
  17. Nicholas Latifi
  18. Sebastian Vettel
  19. Mick Schumacher
  20. Nikita Mazepin

Beklenenler ve Sürprizler

Sebastian Vettel yeni takımı Aston Martin ile çıktığı ilk sıralama turlarında beklediğini alamadı. Uzun süre sonra Formula 1’e dönüş yapan Fernando Alonso sıralamada dokuzunculuğu alarak dikkat çekti. Ferrari bu sezonda taraftarlarını hayal kırıklığına uğratacak sonuçlar alarak sezona start verdi.