Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » F1 Sezonun İlk Yarışı Bahreyn Galibi: Hamilton

F1 Sezonun İlk Yarışı Bahreyn Galibi: Hamilton

2 min read
Spread the love

Saatte 300 kilometrenin üzerinde bir süratle yapılan Formula 1 heyecanı 2021 sezonuyla tekrar start aldı. Bu yıl 23 yarış üzerinden yapılacak olan turnuvanın ilk yarışı Bahreyn’de yapıldı. Hafta sonunun yıldızı olması tahmin edilen Verstappen ilk iki güne adeta damga vurdu. Cuma günü başlanan antrenmanların tamamında en hızlı pilot olurken, cumartesi günü yapılan sezonun ilk sıralama turunda Hamilton’un onunda yer almayı başararak bu sezonun ilk pole pozisyonunun sahibi oldu.

Bahreyn Yarışında Yaşanan Olaylar

Start ile birlikte Versttappen, Hamilton ve Bottas ilk üç sıraya yerleşmeyi başardı. 4 tura gelindiğinde Mazepin kontrolünü kaybederek duvara tosladı. Yarış devam ederken Leclerc üçüncü sıraya çıkmayı başardı. 14 tura gelindiğinde yarışın ilk pit-stopları yapılmaya başlandı. İlk pit yoluna giren isim Hamilton oldu.

Yarışın ortalarda çok ciddi bir çekişme yaşandı. Mercedes ilginç bir yol izleyerek ikinci kez 29 turda Hamilton ile pit yoluna girdi. İkinci pit stoplar sonrasında Hamilton liderliğe yükseldi. Yarışın 53 turunda Verstappen büyük bir atak yaparak Hamilton’u geçmeyi başardı. Ancak bu geçişin illegal olduğunu düşünmeyen takımı Hamilton’a yol vermesini istedi. Son üç tur harika bir heyecan içrisinde geçen yarışı Hamilton bu şekilde kazanmış oldu. Yarış boyunca aracının yeterli seviyede olmadığı ifade eden başarılı pilot bir sefer daha yarış kazanmayı başardı.

Bahreyn Yarışında Puan Alan İsimler

Hamilton yarışını kazanarak 25 puanı hanesine yazdırırken, ikinci olan Verstappen’de 18 puan almayı başardı. Bottan en hızlı turu atarak 16 puan almayı başardı. Bu üçlüyü Norris 12 puan, Perez 10 puan, Leclerc 8 puan, Ricciardo 6 puan, Sainz 4 puan, Tsunoda 2 puan ve Stroll 1 puan ile devam etti.

Ferrari iki aracıyla da puan almayı başarırken sıralama da çok geride kalmasıyla dikkat çekti. McLaren de iki aracıyla puan alan takımlar arasında yer aldı. Sezonun ikinci yarışı için IMOLA pistine buradan geçiş yapılıyor. 18 Nisan tarihinde yapılan bu yarış ile takımların gerçek performansları da ortaya çıkmış olacak.