Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Juventus Şampiyonlar Ligine Gitmeyi Başardı

Juventus Şampiyonlar Ligine Gitmeyi Başardı

2 min read
Spread the love

Seri A’da 2020-21 sezonun şampiyonu büyük bir başarı ile İnter olmuştu. Ancak ligde ciddi bir şampiyonlar ligi yarışı soluksuz bir şekilde devam etti. Son hafta oynanan maçların ardından bu tam olarak netleşmiş oldu. Son haftaya girilirken Atalanta, Napoli ve Milan ilk dört içerisinde yer alırken Juventus beşinci sırada yer alıyordu.

Juventus son hafta kazansa dahi Napoli veya Milan’ın hata yapmasını beklemek zorunda kalıyordu. Bunun olması durumunda bu sezon beklentilerin çok altında kalan Juventus’un şampiyonlar ligine gitmesi mümkün oluyordu. Tabi ayrıca kendilerinin de kazanması gerekiyordu.

Napoli Hata Yaptı, Juventus İlk Dörde Girdi

İnter son hafta kazanmasıyla birlikte sezonu 91 puanla birlikte lider bitirdiler. Milan, Atalanta deplasmanında 2-0 kazanarak sezonu ikinci sırada bitirmeyi başardılar. Atalanta yenilmesine rağmen sezonu üçüncü sırada bitirmeyi başardı. Juventus, Bolonga deplasmanında 4-1 kazandı ve Napoli’den gelecek sonucu beklemeye başladı.

Juventus’un beklediği hatayı Napoli yaptı. Hellas Verona ile oynadıkları karşılaşmada dakika 60’da öne geçmeyi başardılar. Ancak dakika 69’da gelen gole engel olamayarak şampiyonlar ligi şansını tamamen kaybetmiş oldular. Maç boyunca her anlamda üstün olan taraf olsalar da yapılan bu hata sezonun tüm emeklerinin bir anlamda boşa gitmesine neden oldu demek doğru olacaktır.

Son hafta maçları ile birlikte 2-3-4 ve 5 olan takımlar sadece 2 puan içerisinde sıralandılar. Napoli bu sıralamada sonra ki takım olarak dikkat çekti.

Gattuso Kaybetti, Pirlo Kazandı

Son haftaya girilirken Napoli dördüncü, Juventus beşinci olarak maçlarına başladı. Juventus son haftalarda ki çıkışını sürdürerek maçını kazanmayı başardı. Pirlo bununla birlikte takımını zorda olsa şampiyonlar ligine götürmeyi başardı. Hayal kırıklığı içerisinde geçen sezonu büyük bir sürpriz olmasından son anda kurtuldu. Tabi bunda Gattuso’nun takımı Napoli’nin yaptığı büyük hata sağlamış oldu.

Napoli sezonun en iyi takımlarından birisi olsa da tüm sezonun emeğini son haftada kaybetmiş oldular. Bununa birlikte Seri A’da şampiyonlar ligine gidecek takımlar İnter, Milan, Atalanta ve Juventus olarak sıralanmış oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir