Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İkinci Lig Playoff’da Finalin Adı: Altınordu – Altay

İkinci Lig Playoff’da Finalin Adı: Altınordu – Altay

2 min read
Spread the love

Süper lige çıkacak son takımın belirlenmesi için oynanan yarı final eşleşmelerinde son maçlar dün itibariyle oynandı. 26 Mayıs 2021 tarihinde oynanacak olan final karşılaşması için eşleşmeler belli olmuştu.

Yarı finallerde Altay, İstanbulspor ile karşılaşırken, Altınordu ile Samsunspor karşı karşıya gelmişti. Altay evinde oynadığı ilk maçı kazanarak avantaj elde etmişti. Altınordu’da 10 kişi kaldığı ilk maçta rakibini 1-0 yenerek avantajı elde etmişti.

Ev sahibi takımlar ilk maçta avantajı eline alarak, rakiplerine misafir oldu. Amaçları skor avantajlarını koruyarak finale adlarını yazdırmak ve finalde ki mücadeleyi kazanarak Süper Lig’e çıkacak son takım olmayı amaçlıyordu.

Altay Hata Yapmadı ve Finale Adını Yazdırı

Süper Lig’de çok uzun zamandır mücadele etme amacı güden İstanbulspor ile Altay ilk maçta karşı karşıya gelmiş ve Altay karşılaşmadan 3-2 galip ayrılan taraf olmuştu. İkinci maç İstanbul’da oynandı. İstanbulspor atacağı bir gol ile deplasman gol avantajı ile finale çıkan takım olacaktır. Ancak işler istedikleri gibi gitmedi. Altay, dakika 85’de Deniz Kadah’ın golüyle karşılaşmadan 1-0 üstün ayrıldı. Maç boyunca rakibine çok fırsat vermeyerek işi de riske sokmadılar.

Altınordu Süper Lig Yürüyor

Sezonun averajla üçüncü sırada bitiren Samsunspor, sezonu altıncı bitiren Altınordu ile karşı karşıya geldi. İlk maçta Altınordu rakibini 1-0 yenmeyi başardı. Samsunspor ikinci maçta rakibini yenerek finale çıkmak istiyordu.

Altınordu karşılaşmada 1-0 öne geçen takım oldu. Ev sahibi takım bu andan sonra 3 gol atmak zorundaydı. Dakika 55’de 1-1, dakika 81’de maçı 2-1 getirdiler. Bu andan sonra ip tamamen koptu. Samsunspor şuursuz bir şekilde baskı kurdu ve çok sayıda pozisyona girdi. Ancak dakika 90’da Enis Destan’ın golü maçı bitiren gol oldu. 2-2’lik skor Altınordu’yu finale çıkardı.

İzmir Derbisi

Finalde İzmir’in iki takımı karşı karşıya gelecek. Akademisi ile ön planda olan Altınordu ile Altay karşı karşıya gelecek. İki takımın normal sezonda karşı karşıya geldiği iki karşılaşmayı da Altınordu kazanmayı başardı. Ancak bu heyecan dalgası herşeyin bırakıldığı bir an yaşanmasına neden olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir