Nisan 23, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fransa Ligue 1’de Şampiyon Lille

Fransa Ligue 1’de Şampiyon Lille

2 min read
Spread the love

2020-2021 sezonu Fransa Ligue 1’de uzun bir süre sonra çekişmeli bir şampiyonluk mücadelesine şampiyon oldu. Şampiyonluğun son haftaya kadar kesinleşmedi ligde Lille, son hafta hata yapmayarak 10 yıl sonra yine ligin zirvesine çıkmayı başardı.

Son haftaya en yakın rakibi PSG’nin 2 puan önünde giren takım, son hafta karşılaştığı Angers’ı 2-1 yenmeyi başararak şampiyonluğun sahibi oldu. İlk golü David atarken, sezonun flaş ismi Burak Yılmaz takımın rahatlatan gölü atmayı başardı. Takım son dakika da bir gol yese dahi bu skorla şampiyonluğunu ilan etmeyi başardı.

10 yıl sonra gelen bu şampiyonlukta Christophe Galtier’in büyük bir etkisi olduğunu söylememiz doğru olacaktır. Ayrıca temsilcilerimizde takıma ciddi anlamda katkı sağlaması şampiyonluğun kilit faktörleri arasında yer aldı.

Temsilcilerimiz Şampiyonlukta Önemli Rol Aldı

Lille’in ülkemizde yakından takip edilmesinde takımda 4 adet Türk ismin yer almasının büyük bir etkisi oldu. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Zeki Çelik ve Mustafa Kapı takımın yakından takip edilmesinde büyük bir etkisi oldu.

Burak Yılmaz yılın oyunculuğuna aday gösterdi. Ligde şampiyon olan takıma 18 gol 5 asistlik bir destek sağladı. Yusuf Yazıcı tüm kulvarlarda 14 gol 5 asistlik bir destek sağlamış oldu. Zeki Çelik’de sağ bek oynamasına rağmen 4 gol 2 asistlik bir performans gösterdi. Ayrıca takımın şampiyonluğunda David 7 gol 7 asist, Bamba 7 gol 9 asistlik performanslarıyla şampiyonlukta kilit rol oynayan isimler oldu.

10 Yıl Sonra Gelen Şampiyonluk

Ligue 1’de geçtiğimiz sezon pandemi sezonuyla iptal edilmişti. Bu sezonun başında favori son yıllarda olduğu gibi PSG olarak dikkat çekiyordu. Ancak sezon içerisinde yaşanan sakatlıklar, sorunlar takımın performans anlamında düşmesine sebep oldu.

Lille 24 galibiyet 11 beraberlik 3 mağlubiyet ile şampiyonluğa imza atmayı başardı. Son şampiyonluklarını 10 yıl önce alan takım, bu şampiyonlukla birlikte toplamda 5 şampiyonluk sayısına ulaştılar. Ligue 1’in en çok kazananı 10 şampiyonluğu olan Saint-Etienne olarak devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir