Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İtalya Seri A’da İnter Şampiyonluğa Yürüyor

İtalya Seri A’da İnter Şampiyonluğa Yürüyor

2 min read
Spread the love

Seri A’da milli takım dönüşü maçlar oynandı. 29 hafta maçlarında zirvede yer alan takımlardan bazılarının yaşadığı kayıplar İnter’in son düzlükte şampiyonluk şansının artmasına sebep oldu. Bir maçı eksik olmasına rağmen 8 puan farkla lider durumda olan Conte’nin öğrencileri bu hafta Bologna deplasmanından galibiyet almayı başardılar.

Zirvenin yakın takipçisi olan ve don 4-5 haftaya kadar zirvede gözü olan Milan, rakibinin 10 kişi kalmasına rağmen Sampdoria deplasmanından galibiyet almayı başaramadı. Aynı zamanda son yıllarda sürekli şampiyonluk yaşayan Juventus bu sezon ki düşüşüne devam ediyor. Torino derbisinde çok da iyi olmayan bir oyunla 2-2 beraber kalan ekip zirvede ki umudunu giderek kaybediyor.

Şampiyonluğun Anahtarı Seri Galibiyetler

Conte ile yoluna devam eden İnter geçen yıldan kalan açlığı ve üzerine koyarak yoluna devam ediyor. Ligde oynadığı son 9 karşılaşmadan da galibiyet almayı başaran mavi siyahlı takım bu sayede rakiplerine 8 puan ve üzerinde fark atmayı başardı. 

Bu galibiyetlerin yanında takımın gol yememesi de büyük bir avantaj sağlıyor. Son 11 resmi lig maçında sadece 3 gol yemeleri onların bu şampiyonluğa ne kadar inandıklarını göstermeci açısından dikkat çekiyor. Ligde 18 şampiyonluğa bulunan takım son şampiyonluğunu 2009-2010 sezonunda Moruinho yönetiminde almayı başarmıştı. Uzun süredir başarıya aç olan takım bu yıl ipi ön sırada göğüsleyecek bir pozisyonda bulunuyor. 

Lukaku ve Martinez Takımını Sırtlıyor

Avrupa’nın bu sezon en formda ikili forvetleri arasında Lautaro Martinez ve Romelu Lukaku mutlaka sayılmaktadır. Belçika vatandaşı olan Lukaku, bu sezon sadece ligde takımı adına 20 gol atma başarısı gösterirken  8 adette asiste katkıda bulundu. Lautaro Martinez’se 14 gol 5 asist ile ona en çok destek veren isim oldu. 

Bu ikiliye Hakimi 6 gol 5 asistle destek verirken, Alexis Sanchez 5 gol 5 asistle katkıda bulundu. Takım bu sezon sadece 2 kez rakiplerine boyun eğerken 11 yıl sonra gelecek şampiyonluğa inanmış şekilde yoluna hız kesmeden devam ediyor.