Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Beşiktaş’a Şampiyonluk Yolunda Çelme Kasımpaşa’dan

Beşiktaş’a Şampiyonluk Yolunda Çelme Kasımpaşa’dan

2 min read
Spread the love

Milli maçlar dönüşünde araya zirvede giren Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanına konuk oldu. Her ne kadar maça misafir takım olan Beşiktaş favori çıkıyor olsa da milli maç dönüşünde çok sayıda futbolcusunun sakat olması veya hasta olması maça çok sayıda eksikle çıkılmasına neden oldu. Kasımpaşa maçı Aytaç Kara’nın ayağından bulduğu gol ile 1-0 kazanmayı başardı. 

Kasımpaşa maça kalede Ertuğrul Taşkıran, Tosic, Haddadi, Luckassen, Hadergjonaj, Sadiku, Aytaç Kara, Koomson, Hajradinoviç, Varga, Thelin kadrosuyla çıktı. 

Misafir takım olan Beşitakş’sa maça kale de Ersin, Welinton, Necip, Vida, N’Sakala, Ljajic, N’koudou, Hutchinson, Rosier, Larin kadrosuyla çıktı. 

Kasımpaşa Maça Çok Hızlı Başladı

Milli takım dönüşü oynanan maçta Beşiktaş’ta çok sayıda eksik isim vardır. Aynı durum ev sahibi takım içinde geçerlidir. Milli maç dönüşü oynanan karşılaşmaları tahmin etmek her zaman zor olmuştur. Ev sahibi takım maça çok hızlı başlayarak 10 numarası Hajradinovic’in yüzde yüzlük pozisyonda topu Ersin’in kucağına nişanlaması nedeniyle öne geçme şansını kaçırdı.

Ön alanda yapılan baskıda kapılan top rakibin sağ tarafından, kendi takımının sol tarafında bulunan Aytaç Kara’ya aktarıldı. Ceza sahası dışından uzak direğe çok sert bir şut çıkarak Aytaç, takımını 1-0 öne geçirmeyi başarmış oldu. İlk yarıda karşılıklı ataklar ile devam etti. İkinci yarının başında kazanılan penaltıyı Isaac Thelin kullandı ve takımı 2-0 öne geçirme şansını kullanamadı. Maçın son dakikalarında Beşiktaş kenar ortalarıyla çok sayıda pozisyona girse de onlara puan getirecek golü atmayı başaramadı. 

Bu skor ile birlikte Beşiktaş 30 maç sonunda aldığı 64 puan ile zirvede ki yerini korudu. Kasımpaşa aldığı bu kritik galibiyet ile birlikte puanını 34’e çıkararak 14 sıraya yükseldi. Bu galibiyet onların alt sıralardan kaçmasına yardımcı oldu. 

Ligde bir daha ki maçlar hafta içi oynanacak. 7 Nisan tarihinde Beşiktaş evinde Alanyaspor’u ağırlarken, Kasımpaşa, zorlu Denizlispor deplasmanında şansını arayacak. Beşiktaş bu mağlubiyet ile birlikte bu sezonki 6 mağlubiyetini almış olsa da maç eksiğine rağmen ligde zirvede yer almaya devam ediyor.