Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » İspanya’da Şampiyon Atletico Madrid

İspanya’da Şampiyon Atletico Madrid

2 min read
Spread the love

İspanya La Liga son dönemin en çekişmeli şampiyonluk yarışına sahne oldu. Son 4-5 haftaya girilirken üç büyük takımında aynı oranda şampiyonluk şansı vardı. Daha sonra Barcelona yaptığı hatalar ile son haftaya girilirken bu yarışın dışında kaldı. Son haftaya Atletico Madrid lider bir şekilde girdi. Ancak hemen arkalarında sadece 2 puan fark ile Real Madrid onları takip ediyordu.

Real Madrid’in galip geldiği ve Atletico’nun galibiyet dışında alacağı her skor onların bu amaçlarından uzak kalmasına neden olacaktır. Bu nedenle son haftada oynanacak olan maçta şampiyon olmak istiyorlarsa tek yapmaları gereken galibiyet almaktı.

Atletico Madrid Ecel Terleri Döktü

Diego Simeone’nin öğrencileri son hafta Valladolid ile karşı karşıya geldiler. Ev sahibi maç hızlı başladı ve 15’de Oscar Plano ile öne geçti. Bu şampiyonluk umutlarının bitmesine neden olacak bir skordu. İlk yarıda bu skorla bitti. Atletico ikinci yarıda tüm hatları ile saldırmaya başladı. Dakika 57’de Angel Correa ile beraberliği yakaladılar. Dakika 67’de takımın golcüsü Luis Suarez takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Alınan 2-1 galibiyet şampiyon anlamını taşıyordu.

Son hafta Real Madrid’de 2-1 kazanmış olsa da 2 puan fark ile lider oldular. Sezonun ligde ki sıralaması Atletico Madrid, Real Madrid, Barcelona ve Sevilla olarak tamamlandı.

7 Yıl Sonra Gelen Şampiyonluk

Atletico Madrid bu şampiyonlukla birlikte toplamda 11 şampiyonluğunu elde etmiş oldu. Bundan önce alınan son şampiyonluk yine Simeone önderliğinde 2013-14 sezonunda alınmıştı. Bu takımın 7 yıl sonra iki büyükten şampiyonluğu alması anlamını da taşıyordu.

Bir dönem ciddi bir bocalama yaşadılar ancak rakiplerinin de yapmış olduğu hataları değerlendirerek mutlu sona ulaşmayı başardılar. Son 5 maçta alından 4 galibiyet 1 beraberlik şampiyonluk için yeterli oldu. 38 maçta 26 galibiyet 8 beraberlik, 4 mağlubiyet aldılar.

Suarez 21 gol 3 asist, Marcos Llorent 13 gol 12 asist, Angel Correa 9 gol 9 asist, Joao Felix 10 gol 5 asist, Yannick Carrasco 7 gol 11 asistlik bir performans göstermeyi başardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir