Nisan 23, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Monaco’da Pole Leclerc ile Ferrari’nin Oldu

Monaco’da Pole Leclerc ile Ferrari’nin Oldu

2 min read
Spread the love

Formula 1’de sezonun beşinci yarışı efsane Monaco Grand Prix’de koşulacak. İlk 4 yarışta Red Bull ile Mercedes arasında inanılmaz bir çekişme yaşandı. Uzun süredir bu kadar kafa kafaya giden bir yarış görülmemişti. Monaco’da bunun devam etmesi tahmin ediliyordu. Ancak işler hiç de beklendiği gibi gitmedi.

Ferrari beklenmeye bir şekilde tüm hafta sonunda en hızlı otomobil olarak yarışmaya dahil olacağının hissini verdi. Sıralama turlarında Q3’e iki pilotuyla kalan takım son turda liderliği alacak hıza sahip olduğunu gösterdi. Bu da beklendiği şekilde oldu ve Leclerc’in 1.10.346’lık derecesi ile en yakın rakibine 0.230 saniyelik bir fark atarak lider olmayı başardı.

Pole Kazanmak Demek

Monaco, Formula 1’in en eski ve en ilgi çekici yarışlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Her ne kadar sokaklar içerisinde yapılan bir yarış olsa da geçişin çok zor olduğu yarışlardan birisi olarak da kabul ediliyor. O nedenle pole pozisyonu bu yarışta yarışın kazanılması anlamına geliyor.

23 Mayıs 2021’de TSİ 16:00’da yapılacak olan yarışa avantajlı olarak Ferrari başlayacak. Hamilton’un hayal kırıklığı yaşadığı sıralama turlarında ilk 10 sıra şu şekilde oldu.

  1. Charles Leclerc
  2. Max Verstappen
  3. Valtteri Bottas
  4. Carlos Sainz
  5. Lando Norris
  6. Pierrre Gasly
  7. Lewis Hamilton
  8. Sebastian Vettel
  9. Sergio Perex
  10. Antonio Giovinazzi

Ferrari ilk Polü’nü Altı

Sezona istediği gibi giremedi. Leclerc ile direnmeye başaran takım, bu yarış öncesi ilk defa bu sezonki pole pozisyonunu kazandı. Son turun yapılamadığı sırala turlarında Leclerc’in kazası dikkat çekici oldu. Bu kırmızı bayrakların kalkmasına ve sıralama turların yapılamaması anlamını taşıdı. Hamilton bu sebepten dolayı sıralamada 7 olmayı başardı.

Verstappen ikincilik ile büyük bir avantaj elde etti. İyi bir çıkış yaparak bu yarışta lider olma ve yarışı kazanma şansına sahip diyebiliriz. Geçişin neredeyse imkansız olduğu bu yarış, aynı zamanda izleyicilerine büyük bir heyecan yaşama şansı sunuyor. Bu heyecana hep birlikte ortak olma şansına sahibiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir