Mayıs 15, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » F1’de Monaco’nun Galibi Verstappen Oldu

F1’de Monaco’nun Galibi Verstappen Oldu

2 min read
Spread the love

Formula 2021 sezonun 5 yarışı Monaco Grand Prix’i ile yapıldı. İlginç bir sıralama turuna ev sahipliği yapan tarihi yarışta, pole pozisyonu almak kritik bir öneme sahipti. Ferrari pilotu Leclerc sıralama turlarının en hızlı pilotu olmayı başardı. Ancak yine sıralama turlarında yaptığı hata ile birlikte yaşadığı sorunlar start almasının önüne geçti.

Son dakikada Ferrari tarafından yapılan açıklama ile birlikte Leclerc’in start alamayacağı duyuruldu. Bununla birlikte yarış birinci sırada araç olmadan başlamak durumunda kaldı. Şampiyonluk iddialı pilotlarında Verstappen ikinci sırada olmasına rağmen önde başlama şansına sahip oldu. Şampiyonluk lideri olan Hamilton yarışa altıncı sırada başladı.

Hata Yapmadı ve Yarışı Kazandı

Verstappen birinci sırada 78 turluk yarışta hata yapmayarak 1 buçuk saatlik yarışın kazanını olmayı başardı. Bu aynı zamanda aldığı 25 puanla sürücüler sıralamasında ikincilikten zirveye çıkmayı başarmış oldu. Bunda sürücüler lideri Hamilton’un yarışı 7 sırada bitirmesinde etkili oldu. Max Verstappen aldığı 25 puanla toplamda 105 puana yükselerek lider oldu. Hamilton yarışta 7 puan almayı başardı ve 101 puan ile ikinci sıraya düşmüş oldu.

78 turluk yarış boyunca hiç geçiş yaşanmadı. Çünkü Monaco’nun dar sokakları ve genişleyen araçlar buna izin vermedi. Yarışı sadece iki pilot tamamlamayı başaramadı. Vites sorunu yaşayan Leclerc ile pit stop sırasında lastiğinin değiştirilmediği Bottas yarışı tamamlayamadı.

Grid’in ilk üç sırasında Verstappen, Sainz ve Norris olarak sıralandı. Perez dördüncü olarak önemli puanları takımına sağladı. Red Bull iki sürücüsünden 37 puan aldığı yarışın ardından takımlar sıralamasında zirveye çıkmış oldu. Mercedes sadece 7 puan aldığı yarış sonrasında hem sürücüler hem de takımlar şampiyonasında ikinciliğe düşmek durumda kaldı.

Sezonun altıncı yarışı Azerbeycan’da yapılacak. Ferrari’nin yükselişinin bu yarışa özel mi olduğu, Red Bull’un önümüzde ki hafta aynı başarıyı gösterip gösteremeyeceği merak konusu olan detaylar. 2021 sezonunda son yılların en çekişmeli sezonunu izliyoruz. Hızlı araçları izlemek isteyenler için bağımlısı olan bu özel turnuva da sezonun çok uzun olduğunu eklememiz gerekiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir