Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Fenerbahçe Üç Golle Kazanarak Umudunu Korudu

Fenerbahçe Üç Golle Kazanarak Umudunu Korudu

2 min read
Spread the love

Süper Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın galip geldiği haftaya Erzurumspor’u konuk etti. Rakibinin ligden düşmemek için mücadele vermesi, bu karşılaşmanın beklenenden daha zor olacağı anlamını da taşıyordu. Ancak beklentilerin çok aksi bir yönde karşılaşma yaşandı. İlk yarıda bulduğu üç gol ile Fenerbahçe karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Alınan bu üç puan ile birlikte son üç haftaya girilen ligde lider Beşiktaş ile olan 5 puanlık farkı korumuş oldular. Haftaya oynanacak olan Galatasaray – Beşiktaş maçı ligin kaderini büyük anlamda etkileme şansına sahip diyebiliriz. Beşiktaş’ın kaybetmesi halinde, haftaya galip gelme ihtimalinde puan farkı son 2 haftaya girilirken 2 puana düşecek.

14 Dakika Gelen Üç Gol Maçı Bitirdi

Ev sahibi Fenerbahçe karşılaşmaya çok hızlı bir giriş yaptı. Dakika 6’da kazanılan penaltıyı gole çeviren Sosa takımı 1-0 öne geçiren isim oldu. Ardından dakika 12’de Valencia ve 14’de Pelkas ile iki gol daha bulan takım bir anda 3-0 öne geçmeyi başardı. Bundan sonra maç çoğu zaman Fenerbahçe’nin kontrolünde oynandı.

Erzurumspor maçı çevirmek için birçok değişiklik yapsa da bir türlü istediği oyunu oynayamadı. Dakika 81’de Özgür Sert ile farkı ikiye indiren takım, son dakikalar da girdiği net pozisyonlardan yararlanamayarak bu maçtan puan alamadan dönmüş oldu.

Erzurumspor son üç haftaya girilen ligde 37 puan ile 19 sırada yer alıyor. Takımın bundan sonra ligden kalabilmesi için önünde bulunan maçlarda hata yapma lüksü bulunmuyor. Bu ihtimal bulunuyor. Ligde hala 7 takımın ligden düşme ihtimali bulunuyor. Bu ihtimalin gerçekleşmesi için kalan maçların oynanması gerekiyor. Erzurumspor maç fazlası olduğu için önlerinde ki iki maçı da kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor.

Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa Beşiktaş puan kaybetmesini bekleyecek. Emre Belözoğlu’nun takımın başına geçmesiyle birlikte daha göze hoş gelen bir futbol oynayan takım, son 7 maçta 5 galibiyet 2 beraberlik alarak iyi bir performans gösterdi. Ayrıca Emre, takımın başında çıktığı hiçbir maçı kaybetmeden tamamlaması ona artı olarak yazdı.