Nisan 24, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Chelsea ve Real Madrid Final İçin Karşılaşıyor

Chelsea ve Real Madrid Final İçin Karşılaşıyor

2 min read
Spread the love

Şampiyonlar liginde bu sezon İstanbul’da oynanacak olan final karşılaşmasına ilk adını yazdıran takım Manchester City oldu. Bu takımın rakibi olmak isteyen takımsa Chelsea ve Real Madrid arasında oynanacak ikinci maç ile birlikte belirlenecek.

İspanya’da oynanacak olan ilk karşılaşmada takımlar 1-1’lik beraberlik ile sahadan ayrılmıştı. Chelsea aldığı bu beraberlik ile deplasman gol kuralı sebebiyle karşılaşmaya rakibine nazaran avantajlı bir şekilde çıkacak. Ancak karşılarında son dönemde bu turnuvanın en başarılı takımıyla karşılaşacak olmaları işlerini zora sokuyor.

Tuchel Takımın Çehresini Değiştirdi

İngiliz temsilcisi sezona Lampard ile başladı. Genç ve dinamik bir kadroya sahip olan takım İngiliz hocadan verim alamadı ve sezon ortasında teknik direktör değişikliğine gitti. Takımın başına Alman çalıştırıcı Tuchel’i getiren takım bundan sonra üstün bir performans gösterdi. Tuchel önderliğinde bu sezon 23 maça çıkan maviler bu maçlarda 2 mağlubiyet, 6 beraberlik ve 15 galibiyet almayı başardı. Takımın gol yeme hastalığına çare bulan hoca hem ligde hem de şampiyonlar liginde başarılı bir performans gösterdi.

FA Cup’da finale çıkan, ligde dördüncü sırada bulunan takım aynı zamanda şampiyonlar liginde başarılı olmak istiyor. Bunun için karşılarında çok zorlu bir rakip bulunsa da avantajlı bir skorla maça başlayacak olmaları onları rakiplerine göre bir adım önde gösteriyor.

Real Madrid 14 Şampiyonluğu İstiyor

Şampiyonlar ligi tarihinin en başarılı takımı olan Real Madrid, tarihi boyunca bu kupayı 13 kez alma başarısı gösterdi. Bunu 14 yapmak isteyen takım, elde edeceği galibiyet ile finale adını yazdırmak istiyor. Zidane yönetiminde ki takım oynadığı son 19 maçın hiçbirini kaybetmedi. 6 beraberlik ve 13 galibiyetlik bir serileri var.

Ligde son dört haftaya girilirken liderin 2 puan gerisinde olan takım bu sezonu iki kupayla kapatmak istiyor. İki takımda da gözle görülür, net bir eksiklik bulunmuyor. Real Madrid alınacak bu galibiyetle finalde City’in rakibi olmak ve olası bir İngiliz finalinin de önüne geçmek istiyor.