Nisan 18, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Galatasaray Umut Tazeledi 2-0

Galatasaray Umut Tazeledi 2-0

2 min read
Spread the love

Süper ligde son üç haftaya girilirken şampiyonluk iddiasını korumak isteyen Galatasaray, Beşiktaş maçı öncesinde Gençlerbirliği’ne konuk oldu. Bu maçta hata yapılmaması takımın önümüzde ki haftaki maça galibiyet parolası ile çıkarak şampiyon olma umutlarını son iki haftaya taşıma ihtimalini devam ettirecektir.

Galatasaray kısır geçen ilk yarının sonunda bulduğu gol ve ikici yarı da bulduğu gol ile karşılaşmayı 2-0 kazanarak, son üç haftaya 6 puan geride girmeyi garantilemiş oldu. Bu maçta alınan üç puan ile birlikte Fenerbahçe’nin maç fazlasıyla iki puan önüne geçmeyi de başarmış oldu. Ancak bu maçın bir anlam ifade edebilmesi için önümüzde hafta oynanacak karşılaşmayı mutlaka kazanmak için sahaya çıkmaları gerekiyor.

Halil ve Emre Akbaba’nın Golleri Yetti

Sakatlıklar ve cezalı futbolcular sebebiyle bu maça as forvetleri olmadan çıkan Galatasaray, ilk yarı da oyunun hakimi olsa da pozisyon üretmekte zorluk yaşadı. Çünkü rakipleri ligden düşmeme mücadelesi veren Gençlerbirliği olmasından bunun büyük bir etkisi var.

İlk yarının son dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Halil Dervişoğlu attığı güzel gol ile takımını soyunma odasına 1-0 önde götürmeyi başardı. İkinci yarının 10 dakikasında Emre Akbaba ile bir gol daha bulan takım karşılaşmayı da 2-0 kazanmış oldu. Ligden düşmemek için mücadele veren Ankara temsilcisi Gençlerbirliği maçta çok fazla varlık gösteremedi. Umutlarını son üç haftaya taşımak için burada alınacak puan veya puanlar çok kritik olacaktır.

Galatasaray – Beşiktaş Derbisi Şampiyonu Belirleyebilir

Ligin son üç haftasına girilirken sezonun son derbi karşılaşması Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak. Beşiktaş bu maçı kazanması halinde son iki haftaya çok rahatlamış bir şekilde girecek. Tabi bunda Fenerbahçe’nin yarın ve haftaya oynayacağı iki karşılaşmayı da kazanmasını ekleyerek söylüyoruz.

Galatasaray önümüzde ki hafta oynanacak olan derbiyi kazanması halinde ligin son iki haftasına üç takımda şampiyonluk umuduyla girmiş olacak. Gençlerbirliği umudunu korumak istiyorsa direkt rakiplerinin yarın oynayacakları karşılaşmalarda hata yapmasını bekleyecek. Aksi halde son üç haftaya büyük bir umut kaybıyla girecekler.