Nisan 19, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Şampiyon Lakers Kadrosuna Andre Drummond İle Güçlendirdi

Şampiyon Lakers Kadrosuna Andre Drummond İle Güçlendirdi

2 min read
Spread the love

LeBron ve Davies ile geçen yılı şampiyon bitirmeyi başaran Lakers bu sezon kadrosunda ana parçalar dışında çok ciddi değişikliğe gitti. Harrell, Schröder gibi isimler takıma katılırken, Marc Gasol ile takviye yapıldı. Ancak bu isimler her ne kadar kağıt üzerinde güçlü olsalar da takımın savunmasının düşmesine sebep olmuştu. Davies’in uzun süreliği sakatlığı ve LeBron’un buna eklenmesi takımın bu senede şampiyon olup olmayacağı hakkında soru işaretlenin artmasına sebep olmuştu.

Takıma yeni bir ekleme yapılacağı günlerdir konuşulan ekip, takas sezonundan beklediği alamazken, takımından ayrılan Andre Drummond ile uzun süredir görüşme yaptıkları biliniyordu. 27 yaşında geçen yıl yaşanan bir takasın ardından Cleveland forması giyen başarılı pivot, takımıyla yaptığı anlaşma ile yollarını ayırma kararı almıştı.

Ribaund Kralı Lakers’ta

2012-13 sezonunda Detroit ile NBA’e giriş yapan başarılı basketbolcu burada 8 sezon geçirdi. Bu sezonların 4 tanesinde NBA Ribaund kralı olmayı başardı. Detroit ile bu sezonlarda iki sefer Playoff oynama başarısı gösterse de iki seriyi de ilk turda elenerek kaybetti. 2019-2020 sezonunda yapılan takaslarla birlikte Cleveland ile anlaşmayı başardı. Burada iki yıl geçirse de yaşadığı sakatlıklar sadece 33 maça çıkmasına sebep oldu.

Takımıyla yaptığı anlaşma ile 28 Mart tarihinde boşa çıktı. Birçok takım ile görüştüğü bilinse de şampiyonluk hayali ve LeBron ile oynama düşüncesi onun Lakers ile anlaşmasına sebep oldu. Pota altında daha caydırıcı bir ekip olmak isteyen takım bu ekleme ile rakiplerine göz dağı vermiş oldu.

Sağlıklı olunması halinde LeBron, Gasol, Davies ve Drummond dörtlüsünden oluşan bir bota altı savunma ekibi bulunuyor. Ayrıca bunlara Harrell gibi hareketli bir uzun ekleniyor.

Sezonun en büyük adayı olarak öne Brokyln Nets çıkıyor. Kadrosun yaptığı eklemeler ile neredeyse bir rüya takım kurmayı başardılar. Bunun yanında Clippers, Milvakue gibi takımlarda bu şampiyonluk için adayla arasında yer alıyor. Sezonun sonu yaklaşırken, yapılan bu eklemeler takımların kendilerini daha iyi bir konuma play-offlara sokmak için mücadele etmesini sağlamış oluyor.