Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Beşiktaş Şampiyonluğa Selam Çaktı 7-0

Beşiktaş Şampiyonluğa Selam Çaktı 7-0

2 min read
Spread the love

Süper Ligde 2020-21 sezonunun bitmesine sadece 4 hafta kala, en yakın rakibinin 5 puan önünde liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş, Hatayspor’u konuk etti.

Ligin dişli takımlarından birisi olan Hatayspor karşısında alınacak bir kötü sonuç, haftaya Galatasaray karşısında takımın şampiyonluğu riske sokmasına neden olacaktı. Ancak maç beklenenin aksine çok rahat bir şekilde geçti. Alınan 7-0’lık tarihi skor Beşiktaş’ın bu sezon şampiyonluğu iki ezeli rakibine de bırakmayacağının en büyük işareti oldu.

Maç öncesinde hem Hatayspor, hem de Beşiktaş’tan maça yönelik ciddi açıklamalar gelmişti. Ancak sevinin taraf siyah beyazlı takım oldu. Bu tarihi skor ile birlikte haftaya belki de Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan etmesi anlamını taşıyor.

İlk 15 Dakikada 3 Gol Maçı Bitirdi

Beşiktaş her maçta olduğu gibi bu maça da çok hızlı başladı. Daha dakikalar ikiyi gösterirken misafir takımdan Akintola topu kendi kalesine attı. Dakika 11’de ve 14’de Larin’in ayağından iki gol daha bulan ekip skoru 3-0 getirdi. Maç bu andan sonra Beşiktaş’ın için çok rahat bir hal aldı.

N’Koudou ve Rıdvan’ın attığı goller ile ilk yarı 5-0 gibi net bir skorla bitti. İkinci yarı çok rahat bir maç çıkaran ev sahibi ekip Larin’in ayağından iki gol daha bularak karşılaşmayı 7-0 kazanmayı başardı. Bu skor aynı zamanda diğer rakiplerine verilmiş net bir cevap oldu. Larin karşılaşmada 4 gol atarak gol sayısını 19’a çıkardı ve Gol Krallığı yarışında ikinci sıraya yerleşmiş oldu.

Maç Fazlasıyla Puan Farkı 8’e Çıktı

Beşiktaş almış olduğu galibiyet ile maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 8, Galatasaray’ın 9 puan önünde yer almayı başardı. Direkt rakiplerinin bu hafta puan kaybetmesi halinde, haftaya Galatasaray’a konuk olacak takımın alacağı bir puan dahi onların şampiyon olması için yeterli olacak duruma gelmiş oldu.

Galatasaray, Gençlerbirliği’ne konuk olurken, Fenerbahçe, Erzurumspor’u konuk edecek. İki takımın da düşme hattında bulunan takımlarla mücadele edecek olması bu ihtimali daha güçlü bir hale getiriyor.