Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Voleybol Bayan Milli Takımımız Hırvatistan’ı Yenerek Son 16’ya Kaldı

Voleybol Bayan Milli Takımımız Hırvatistan’ı Yenerek Son 16’ya Kaldı

2 min read
Spread the love

Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Bayan Voleybol milli takımımız grubunun dördüncü maçında Hırvatistan’ı rahat bir oyunla 3-0 yenerek grubunda ki üçüncü galibiyeti almayı başardı ve bir üst tura çıkmayı başardı.

Maç boyunda üstün olan taraf olan rakibimiz tüm setleri rahat bir oyunla ve rahat bir skorla kazanarak net bir galibiyetin altına imza atmış oldu. İlk maçında Tayland’a 3-2 yenilen milliler, ikinci maçında Güney Kore’yi 3-0, dördüncü maçında Dominik Cumhuriyeti 3-2 ve Hırvatistan’ı da 3-0 yenerek toplamda üç galibiyet alarak gruptan çıkmayı garantilemiş oldu.

Rahat Oyun, Güzel Skorlu Galibiyet

Türkiye Bayan Voleybol Milli Takım, Hollanda’da düzenlenen FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası B grubu dördüncü maçında Hırvatistan ile karşılaştı. 1 saate yakın süren maçın ilk seti 25-14, ikinci seti 25-12 ve üçüncü seti 25-12’lik farklı skorlarla bitti.

Ergo Arena’da oynanan maçta takımızda Zehre Güneş 12 sayı üreterek maçın en çok skor üreten oyuncusu oldu. Ona destek tüm takından eşit bir şekilde gelerek son maç öncesinde gruptan çıkmamız garantilenmiş oldu.

Cumartesi TSİ 21:30’da oynanacak maçında alacağımız skora göre bir üst turda hangi grupta yer alacağımız belli olacak. Güçlü grupta yer almamak için bu maçın mutlaka kazanılması gerekiyor.

Polonya Maçı Sıralamayı Belirleyecek

B grubunda ilk dört sırada yer alan tüm takımların 3 galibiyet 1 mağlubiyeti bulunuyor. Polonya ile aynı puana sahip olmasına rağmen milli takım grupta üçüncü sırada yer almaya devam ediyor.

Grubun son maçlarında aynı galibiyet oranına sahip tüm takımlar birbirleri ile karşılaşacak. Dominik Cumhuriyeti –Tayland ile karşılaşırken, milli takım Polonya ile karşı karşıya gelecek. Milli takım bu maçı kazanması durumunda diğer maçın skoruna göre ilk iki sırada yer almayı garantilemiş olacak.

Dört grupta ilk dört sırada yer alan takımlar bir üst turda E ve F gruplarında mücadele edecekler. Grupta ilk sırada ve diğer grupta dördüncü sırada yer alan takımlar E grubunda, ikinci ve üçüncü sırada yer alacak takımlarsa F grubunda mücadele vermeye devam edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir