Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Bayan Voleybol Takımı Dominik Cumhuriyeti 3-2 Yenmeyi Başardı!

Bayan Voleybol Takımı Dominik Cumhuriyeti 3-2 Yenmeyi Başardı!

2 min read
Spread the love

Bayan Voleybol Milli takımımız 2022 FIVB dünya şampiyonasında mücadelesine devam ediyor. İlk maçını 3-2 kaybeden milli takım, ikini maçında Güney Kore’yi 3-0 yenmeyi başararak iddiasını ortaya koymuştu.

Üçüncü maçında grupta ilk iki maçında set vermeden galibiyet ile sahadan ayrılan Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Bu zorlu mücadele bizim grupta ki kaderimizi belirlemesi açısından büyük önem taşıyordu.

Karşılaşmaya iyi bir giriş yapamayan milli takımımız, iki ve üçüncü seti kazanarak 2-1 öne geçtiği maçı final setine gitmesi sonucunda iyi bir mücadele vererek karşılaşmayı 3-2 kazanarak gruptan çıkmak için önemli bir aşamayı geride bırakmış oldu.

Final Setinde Gelen Galibiyet

Filenin Sultanları karşılaşmaya iyi başlayamadı ve ilk seti güçlü rakibi karşısında 25-21 geride kapattı. İkinci ve üçüncü setlerde ortaya iyi bir oyun koymayı başaran milli takımımız ikinci seti 25-21, üçüncü seti 25-18 kazanarak karşılaşmada 2-1 setlerde öne geçmeyi başardı.

Ancak kötü bir oyun ortay koyduğumuz dördüncü seti 25-16 ile kaybederek karşılaşmanın beşinci sete uzamasının önüne geçemedik. Final setinde iki takımda ortaya büyük mücadele koydu. Milli takımızın son anlarda hata yapmayarak seti 15-13, karşılaşmayı da 3-2 kazanmayı başararak grupta ki ikinci galibiyetini almış oldu.

Bu galibiyet ile birlikte rakibi ile grupta ki galibiyet sayısını eşitleyen milli takım topladığı 6 puan ile grupta üçüncü sıraya yerleşmiş oldu.

Son İki Maçta Hataya Yer Yok

Dünya Şampiyonası B grubunda üçüncü maçların ardından üçüncü sırada yer alan milli takımımız gruptan çıkmak için iddiasını sürdürdü. Son iki maçında grubun zayıf ekibi Hırvatistan ve 3 maçta, set vermeden galip gelen Polonya ile karşılaşacak milli takımımız bu maçlardan galibiyet ile ayrılmak zorunda.

Ancak bu sayede gruptan rahat bir şekilde bir üst tura çıkabilecek olan milli takım Dünya şampiyonasında yoluna devam edecek şansını koruyor. Tabi rakiplerinin de birbirleri ile maç yapacak olması bu anlamda bize büyük bir avantaj sağlıyor. Milli takımın bu konuda başarılı olacağına sonuna kadar inanmaya devam ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir