Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Sırbistan Namağlup Dünya Şampiyonu Oldu!

Sırbistan Namağlup Dünya Şampiyonu Oldu!

2 min read
Spread the love

FIVB tarafından düzenlenen Dünya Şampiyonasında final maçında Sırbistan ile Brezilya karşı karşıya geldi. Türkiye Milli Bayan Voleybol Takımının çeyrek finalde elendiği turnuvada finalde namağlup bir şekilde gelen Sırbistan favori bir şekilde sahaya çıktı. Brezilya etkili oyunuyla geldiği final karşılaşmasında sürpriz yapmak için mücadele etti.

2018 yılında düzenlenen dünya şampiyonasını da kazanan Sırbistan, bu maçta hata yapmayarak hiç yenilgisiz bir şekilde üst üste ikinci kez kadınlar voleybolunun en üstüne çıkmayı başarmış oldu. Hollanda ile Polonya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada favori olarak gelen Sırbistan her takımdan bir adım yukarı da olduğunu final karşılaşmasında göstermiş oldu.

Sırbistan 3-0’la Dünya Şampiyonu Oldu

Sırbistan karşılaşmaya favori ekip olarak çıktı. İlk set çok çekişmeli bir şekilde geçti. Sırbistan bu seti 26-24 kazanarak ilk seti almanın avantajını sağladı. İkinci sette üstün olan taraf olan Sırbistan bu seti de 25-22 kazanarak, şampiyon olmak için üçüncü sete çıktı. Morali düşen Brezilya milli takımı üçüncü sette sahada çok varlık gösteremedi ve bu seti 25-17 kaybetti.

Bu skorla birlikte 2022 FIVB Kadınlar Voleybol Şampiyonu Sırbistan kadın voleybol milli takımı oldu. Brezilya iyi bir turnuva geçirmiş olsa da bu turnuvada şampiyonluğa ulaşamadı ve turnuvayı ikinci olarak bitirdi. Üçüncülük karşılaşmasında İtalya’yı 3-0 yenmeyi başaran ABD turnuvayı üçüncü olarak bitirdi.

Boşkoviç MVP Oldu

Final karşılaşmasının ve turnuvanın parlayan ismi Sırbistan milli takımından Tijana Boskoviç oldu. Final maçında 24 sayı atarak takımının şampiyon olmasında etkili olan voleybolcu üst üste ikinci kez MVP ödülünün sahibi oldu.

2015 yılından bu tarafa ülkemiz ekiplerinden Eczacıbaşı Vitra formasını giren voleybolcu dünyanın en iyisi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu. Kariyerinde çok sayıda başarı bulunan 25 yaşında ki oyuncu başarıları arasına yenisini de eklemiş oldu.

Bu sonuçların arsından Sırbistan dünya sıralamasında ilk sıraya yerleşti. İtalya ikinci sırada ki yerini korurken, Brezilya iki basamak birden düştü. Türkiye dünya sıralamasında yedinci sırada ki yerini korumayı başardı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir