Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Kadın Kulüpler Dünya Şampiyonası Antalya’da Yapılacak

Kadın Kulüpler Dünya Şampiyonası Antalya’da Yapılacak

2 min read
Spread the love

Voleybol da son dönemde atağa geçen ülkemiz önemli organizasyonlara da ev sahipliği yapmayı başarıyor. Dünya Kupasında yer alan dört takımın birçok önemli bayan voleybol yıldızı ülkemizde boy gösteriyor. Takımlarımız Avrupa’da düzenlenen önemli organizasyonlarda şampiyonluklara ambargo koymayı başarıyor.

Bunun sonucu olarak da FIVB tarafından birçok önemli turnuva ülkemizde düzenlenmesine karar veriyor. Son olarak 2022 yılında oynanacak olan FIVB Kadın Kulüpler Dünya Şampiyonasının Antalya şehrinin düzenlenmesine karar verildi. Bu önemli turnuva da kıtalarında önemli başarılara imza atan birçok takım ülkemizde boy gösterecek. Bu organizasyonların sayesinde ileri de yapılacak önemli turnuvalarda ki şansımız da artış gösteriyor.

Antalya, Kadın Kulüpler Dünya Şampiyonasına Ev Sahipliği Yapacak

FIVB tarafından her yıl düzenlenen Kadın Kulüpler Dünya Şampiyonası bu yıl Türkiye’nin Antalya şehrinde düzenleneceği açıklandı. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, alınan karar ile birlikte 14-18 Aralık tarihlerinde bu önemli organizasyona Antalya’nın ev sahipliği yapacağı aktarıldı.

Bu turnuvada iki takımımız ülkemizi temsil edecek. Eczacıbaşı Dynavit ve CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan VakıfBank ülkemizi temsil eden takımlar olacak.

Turnuvada yer alacak diğer ekipler arasında CEV Şampiyonlar ligi ikincisi İtalyan Conegliano, Güney Amerika Kulüpler Şampiyonu Brezilya ekibi Gerdau Minas, bu kıtanın şampiyonlar ligi ikincisi Brezilyalı Praia Clube ve Asya Kulüpler Şampiyonu olan Kazak temsilcisi Kuanysh Club ülkemizde yer alacak.

Bu karar ile birlikte ülkemiz bu önemli turnuvaya üst üste ikinci kez ev sahibi olarak yapmayı başarmış oldu. Bizim açımızdan başarılı bir turnuva olan bu organizasyonda şimdiye kadar takımlarımız 7 şampiyonluk, iki kez ikincilik ve üç kez de üçüncülük almayı başarmıştı.

Geçen yıl düzenlenen turnuvayı VakıfBank kazanırken, aynı zamanda 4 şampiyonlukla turnuvanın en başarılı takımı olmayı da başardılar.

Bu turnuvada ayrıca Eczacıbaşı’nın iki, Fenerbahçe’nin 1 şampiyonluğu bulunuyor. Bu anlamda turnuvanın en başarılı ülkesi olmayı da başarıyoruz. 2010 yılından bu tarafa kesintisiz düzenlenen turnuva da bu yılda takımlarımız şampiyonluğun en büyük adayları olarak burada yer alacaklar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir