Nisan 26, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Filenin Sultanları Almanlara Şans Tanımadı 3-0

Filenin Sultanları Almanlara Şans Tanımadı 3-0

2 min read
Filenin Sultanları Almanlara Şans Tanımadı
Spread the love

Filenin Sultanları Dünya Şampiyonası son 16 turu grup aşaması ilk maçında Almanya ile karşı karşıya geldik. Birçok kez geri dönüş yaşadığımız maçta rakibimizi 3-0 yenmeyi başararak E grubuna iyi bir şekilde giriş yapmış olduk. Maç boyunca özellikle oyuncularımızın çok istekli bir oyuna sahip olması ve geri düşülse dahi oyundan vazgeçmemeleri dikkat çeken bir detay oldu.

Milliler ilk grup aşamasını lider bitirerek F grubunda mücadele etmeye hak kazandı. Bu grupta Sırbistan, ABD, Kanada, Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Polonya ve Almanya ile eşleşen milliler ilk maçına Almanya karşısında çıktı ve zorlu maçlar öncesinde kritik bir galibiyet almayı başardı.

Milli Takım Geriden Gelerek Kazandı

Milliler karşılaşmanın ilk setinde birkaç sefer 4-5 sayı geri düşmesine rağmen setin ortalarından sonra geri dönüş yapmayı başararak ilk seti 25-21 kazanmayı başardık.  İkinci sette ortaya rahat bir oyun ortaya koyan milliler bu seti de 25-18 kazanmayı başardı. Üçüncü setinde ilk sette olduğu gibi istediğimiz oyunu setin sonuna doğru sahaya koymayı başardık. Bu seti de 25-21 kazanan milliler ilk maçını 3-0 kazanarak grupta ki puanını 14’e çıkarmayı başardı.

F grubunda oynanan maçların ardından milli takım topladığı puan ile üçüncü sırada yer almayı başardı. Gruplarda ilk dört içinde yer alacak takımların çeyrek finalden mücadele edeceği turnuva da millilerin büyük bir avantajı bulunuyor.

F grubu İkinci Maçı Kanada ile Oynanacak

Filenin sultanları F grubu ikinci maçında 5 Ekim TSi 15:00’da çıkacak. Kanada ile karşı karşıya gelecek milliler kendisinden bir maç geri de olan rakibini yenerek ona karşı büyük bir avantaj sağlamak istiyor.

Kanada maçı sonrasında milliler F grubunda sırasıyla ABD ve Sırbistan ile karşı karşıya gelerek bu grup aşamasını bitirmiş olacak. İlk dört içinde yer almamız durumunda çeyrek finalden itibaren yolumuza devam edeceğiz. Grup aşamasında ki sıralamaya göre çeyrek finaller çapraz eşleşme usulüne göre birbirleri ile karşılaşarak 2022 Dünya Kupasında iyi bir derece elde etmek için mücadele vereceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir