Mart 28, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » UEFA Avrupa Ligi Yarı Final Eşleşmeleri Belirleniyor

UEFA Avrupa Ligi Yarı Final Eşleşmeleri Belirleniyor

2 min read
Spread the love

UEFA’nın iki numaralı kupası olarak kabul edilen Avrupa Ligi’nde çeyrek final ikinci karşılaşmaları oynanacak ve yarı final eşleşmeleri belirlenecek. İlk maçta ev sahibi olan hiçbir takım galip gelmeyi başaramamıştır. Ayrıca hiçbir takımın da turu garantilediğini şimdiden söylemek doğru olmayacaktır. Çok eğlenceli ve çekişmeli olacak çeyrek final maçları bizleri belirleyecek diyebiliriz.

Arsenal – Slavia Prag

Çek temsilcisi Slavia Prag ilk maçında deplasmanda Arsenal ile 1-1 berabere kalmayı başarmıştı. İkinci maça 0-0’lık bir beraberlik dahi onların tur atlaması için yeterli olacaktır. Ancak işleri hiç de bekledikleri kadar kolay olmayacak diyebiliriz. Arsenal ligde hem şampiyonlar ligi hem de Avrupa ligi elemelerinden çok uzakta yer alıyor. Seneye şampiyonlar ligine direkt katılmak istiyorlarsa bu turnuvayı yüzde yüz kazanmak zorundalar. Ancak ilk maçta ki rahatlıkla sahaya çıkmaları halinde bunun çok da mümkün olmayacağını söylemek doğru olacaktır.

Ajax – Roma

Roma evinde oynadığı ilk karşılaşmayı bu turnuvalarda tecrübeli olan rakibi karşısında 2-1 kazanmayı başarmıştı. Ancak attığı tek gol ile ikinci maç için büyük bir avantaj elde etti. Maçın başladığı gibi bitmesi halinde İtalyan temsilcisi ülkesini Avrupa’da temsil eden tek takım olarak yoluna devam edecek. Ajax bu kupada ikinci kez şampiyon olabilmek için sahada yer alacak.

Dinamo Zagreb – Villarreal

İlk maçta İspanyol ekip Villarreal evinde Hırvat temsilcisi Dinamo Zagreb’i 1-0 yenmeyi başardı. Ancak iki ayaklı turnuvalarda bu skorun herhangi bir artısı olmuyor. Deplasmanda yiyecekleri iki gol onların elenmesine sebep olacaktır. Ağır basan taraf İspanyol ekibi olsa da çok çekişmeli bir maç olacağını şimdiden söylemek doğru olacaktır.

Manchester United – Granada

Ligde ikinci sırada olan Manchester United sezonu kupasız kapatmak istemiyor. Bunun için ellerinde ki tek seçenek Avrupa Ligi olarak duruyor. Rakiplerini deplasmanda 2-0 yenerek büyük bir avantaj elde ettiler. Büyük bir hata yapmadıkları sürece ismini yarı final eşleşmelerine yazabileceğimiz ikinci takım olacağını söylemek doğru olacaktır. Güzel maçların bizleri beklediğini şimdiden görebiliyoruz.