Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Real Madrid ve M.City Hata Yapmadı

Real Madrid ve M.City Hata Yapmadı

2 min read
Spread the love

Şampiyonlar Ligi çeyrek final eşleşmelerinde ki karşılaşmalar bu akşam oynanarak tamamlandı. Real Madrid – Liverpool ve Borussia Dortmund – Manchester City arasında oynanan karşılaşmalarda ilk maçları avantajlı bir şekilde tamamlayan takımlar eleme turunu geçmeyi başardılar. İki takımda rakiplerini evlerinde ilk maçta yenmeyi başarmışlardı.

Ev sahibi olan takımlar bu maçları telafi etme şansına sahip olsalar da istenilen skoru almakta başarılı olamadılar ve bu turnuvaya çeyrek final aşamasında veda etmek zorunda kaldılar. Tabi bundan sonra oynanacak olan yarı final eşleşmeleri de belirlendi. Final karşılaşmasının ülkemizde oynanacağı turnuva bundan sonra yarı final heyecanı ile kaldığı yerden devam edecek.

Real Madrid Hata Yapmadı ve Liverpool’u Eledi

İspanya’da oynanan ilk karşılaşmayı Real Madrid 3-1 kazanarak ikinci maç öncesinde büyük bir avantaj elde etmeyi başardı. Liverpool bu tür geri dönüşleri sevdiği için bu maç öncesinde Real Madrid’in kesin olarak turu atladığını söylemek doğru olmayacaktır.

Liverpool beklendiği gibi maçın ilk 15 dakikasına çok hızlı bir giriş yapmayı başardı. Hatta bu dönemde elde ettikleri birçok net pozisyonda bulunuyor. Ancak birçok pozisyona girseler dahi bir türlü istedikleri golü atamadılar. Golcülerinin de formsuz olması sebebiyle beklenilen skoru alamadılar. 0-0 biten karşılaşmanın ardından iki yıl aranın ardından Real Madrid adını tekrar şampiyonlar ligi yarı finaline yazdırmayı başardı.

Manchester City Aynı Tarife ile Turu Atladı

İngiltere’de oynanan ilk karşılaşmayı son dakika da olsa da attıkları gol ile 2-1 kazanmayı başaran Guardiola’nın ekibi ilk yarı da ecel terleri dökseler de turu atlamayı başardılar. M.City bundan önceki dört şampiyonlar ligi sezonunda çeyrek finalden ötesine geçmeyi başaramamıştı. Genelde basit hatalar takımın elenmesine sebep olmuştu. Ancak tarihlerinde ilk defa Dortmund’u iki maçta da 2-1 yenerek yarı finale çıkmayı başardılar.

Tabi hem takım olarak hem de teknik direktör olarak bu turnuvayı kazanmak isteyen takımı çok zorlu bir eşleşme bekliyor. Geçen yılın finalisti olan PSG ile yarı finalde karşılaşacaklar. Futbol severlerin merakla bekleyecekleri iki maç oynanacak.