Nisan 25, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Tarihin ilk Sprint Yarışını Verstappen Kazandı

Tarihin ilk Sprint Yarışını Verstappen Kazandı

2 min read
Spread the love

FIA tarafından heyecanını kaybeden antrenman seansına ve sıralama turlarına değişiklik katarak buna destek sağlamak adına yeni bir soluk getirme fikri getirildi. Bunun denemesi ilk olarak Britanya Grand Prixinde bu hafta sonu yapıldı.

Sprint adı verilen bu sistemde sürücüler 17 turluk mini bir yarış içerisinde normal yarış kuralları ile birlikte yarışacaklardı. Bunun amacı Formula 1 hafta sonuna beklenenin üzerinden bir heyecan ve yeni bir soluk getirilmesini sağlamaktı.

Bunun için normalde Cumartesi günü yapılan sıralama yarışları, Cuma günü ilk antrenman seansının ardından yapıldı. Bu sıralama turları yarışta ki dizilişi değil, Sprint yarışında ki dizilişi belirledi. Bununla Cumartesi günü sprint yarışı için sıralama belirlenmiş oldu. İlk dört şu şekilde sıralandı.

  • Hamilton
  • Verstappen
  • Bottas
  • Leclerc

Verstappen Avantajı Startta Kaptı

Bu kısa yarışta ilk sırada bitiren pilot Pazar günü yapılacak yarışta da ilk sırada yarışa başlama hakkına sahip olacaktır. Hamilton ilk sırada başladığı yarışı kalkışta yaşadığı problem sebebiyle, Verstappen’e geçilerek ikinci sıraya düştü. Şampiyona da ilk iki sırayı oluşturan pilotların ilk tur çekişmesi izlemeye değerdi.

17 turdan oluşan yarışta pilotlar çok fazla riske girmekten uzak durmaları dikkat çekti. Çünkü burada sadece ilk üç içerisinde yer alan pilotlar puan alma hakkına sahipti.

Yarışı ilk sırada bitiren pilot 3, ikinci 2 ve üçüncü olan pilot 1 puan alacaktır. Bununla beraber Verstappen 3 puanı cebine koyarak, ezeli rakibine bir puan daha fark atmış oldu. Bununla beraber Mercedes ile Red Bull üçer puanı paylaştılar.

Sergio Perez belki de bu kısa turun en çok kaybeden pilot oldu. Sıralamada 18 sırada başlamak zorunda kalacak bir noktaya düştü. En çok sıra kazanan isimse harika bir start alan Fernando Alonso 11 sıradan başladığı Sprint yarışında 7 sıraya kadar yükselmeyi başardı.

Yarın ki yarışa Verstappen ilk sırada başlarken, Hamilton ikinci ve Bottas’sa üçüncü olarak start alacak. Uzun bir pist olması 1.30 dakika da bir tur atılması ve geçişe imkan veren bir pist olması izleyicileri heyecanlandıran detaylar.