Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Max Verstappen 2022 Formula 1 Dünya Şampiyonu!

Max Verstappen 2022 Formula 1 Dünya Şampiyonu!

2 min read
Max Verstappen 2022 Formula 1 Dünya Şampiyonu!
Spread the love

Formula 1, 2022 sezonunun bitmesine son dört yarış kala şampiyon pilot belli oldu. Geçtiğimiz yıl son virajda rakibini geçerek şampiyon olmayı başaran Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen sezonun bitmesine 4 yarış kalmasına rağmen puan farkını gerekli seviyeye çekerek üst üste ikinci kez şampiyon olmayı başardı.

Japanya Grand Prix’ine pole pozisyonda başlayan şampiyon pilot, birçok kez duran yarış sonrasında zamana karşı yapılan yarışta rakiplerine geçiş şansı tanımadan yarışı lider götürerek şampiyonluk için yeterli puanı aldı ve şampiyonluğunu son 4 yarış kala ilan etmeyi başardı.

Üst Üste İkinci Kez Şampiyon Verstappen

Suzuka pistinde yapılan yarış yoğun yağış sebebiyle 1 saat geç başladı. Yarış başladıktan sonra kırmızı bayrak ile yarışın durdurulmasına karar verildi. Yağmur yavaşladıktan sonra zaman sınırının aşılmaması için 40 dakika ve 1 tur olarak yarış sıfırdan başladı. Bu sayede yarışın %50’dan fazlası tamamlanmış oldu.

Hollandalı pilot şampiyon olduğunu bilmiyordu. Takım arkadaşı ile soyunda odası sohbetinde Perez’in sorduğu şampiyon oldun mu olmadın! sorusuna “olmadım” cevabını veren pilota şampiyonluk kupası daha sonra verildi.

Formula 1 resmi hesabı pilot kupasını aldıktan sonra açıklama yaptı. Normalde yarım puan verilmesi beklenirken, yarış başlayıp durduğu için yarışın %75’i tamamlanmamasına rağmen tam puan verildiği açıklandı. Bu sayede Verstappen üst üste ikinci kez Dünya Şampiyonu olmayı başardı.

En yakın rakibi takım arkadaşı Sergio Perez’in 113 puan önüne geçmeyi başaran Verstappen son 4 yarış öncesinde matematiksel olarak şampiyon olmayı garantilemiş oldu.

Ferrari pilotu Leclerc, yarışın son virajında şikanı kesmesinden dolayı 5 saniye ceza aldı ve sıralamada bir basamak geri düşerek şampiyonluk sıralamasında Sergio Perez’in 1 puan gerisine düşmüş oldu. Max Verstappen’in şampiyonluğunun resmileşmesinden sonra üst üste iki şampiyonluk yaşayan 11. Pilot olmayı başarmış oldu. En uzun sezonlardan birisi bitmeden bunu başaran pilot birçok başarıya imza attığı sezona bu şekilde taçlandırmış oldu. Sezonun bitmesinde dört yarış kaldı ve bu yarışlar ABD, Meksika, Brezilya ve Abu Dhabi olarak sezon tamamlanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir