Nisan 20, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Olaylı Britanya Yarışının Galibi Hamilton Oldu

Olaylı Britanya Yarışının Galibi Hamilton Oldu

2 min read
Spread the love

Formula 1’de sezonun onuncu yarışı British Grand Prix üzerinden yapıldı. Tarihinde ilk defa sprint sıralama turlarına ev sahipliği yapan yarış olarak tarihe geçen yarışta birçok olay yaşanması dikkat çekti. Bu olayların bir tanesinde iki şampiyonluk adayının yaşadığı ilk turda ki kaza oldu.

Haftasonu normalin aksinde bir farkla başladı. Cuma günü sıralama turları yapıldı. Bu sıralama sprint yarışı için yapıldı. Cumartesi günü mini bir yarış olan 17 turluk sprint yarışı yapıldı. Hamilton ilk sırada başladığı yarışa, bu sezon şampiyonluk için çekiştiği Verstappen’e ilk turda geçildi ve Pazar gün ki ana yarışa ikinci sırada başlamak zorunda kaldı.

Tehlikeli Dokunuş Yarışın Kaderini Değiştirdi

Üç yarıştır kazanan Verstappen bu yarışta ta ilk sırada yer almayı başararak, Hamilton’un evinde ilk sırada yer aldı. Yarışa iyi bir start ile başlandı ve iki büyük pilot arasında büyük bir çekişme yaşandı.

Pistin en hızlı noktasında Hamilton’un sol ön lastiğinin Verstappen’in sağ arka lastiğine değmesiyle olanlar oldu. Verstappen çok hızlı bir şekilde pist dışına uçarak yarış dışı kaldı. Bu arada Ferrari pilotu Leclerce fırsattan istifa de liderliğe oturdu. Bu olaydan sonra kırmızı bayrak sallanarak yarış durduruldu.

Yarışın tekrar startı ile Ferrari pilotu Leclerce liderliğini korudu. Bu arada komiserler kurulu Hamilton – Verstappen temasında İngiliz pilota 10 saniye pit bekleme cezası verdi. Bu cezasını çektikten sonra pist üzerinde adeta uçuşa geçen İngiliz pilot, 50. tur içerisinde Ferrari’yi geçmeyi başararak kendi ülkesinde sekizinci zaferini elde etmiş oldu.

Hamilton aldığı 25 puanla şampiyona liderliğinde 177 puana çıkarak puan farkını 5’e düşürmeyi başardı. Red Bull takımlar şampiyonasında iki pilotu ile de puan alma başarısı gösteremedi. Mercedes bu hafta sonu aldığı 40 puanla toplamda 282 puana yükselerek, Red Bull’un Perez ile aldığı bir puan sonrasında farkı 5’e kadar düşürdü.

Leclerc gösterdiği yarış performansı ile yarışı kazanma şansı olsa da bunu başaramadı ancak hafta sonunun en iyi pilotu seçilmeyi de başarmış oldu.