Mart 29, 2024

Spor Gazete

Türkiye ve Dünyada Spor Haberleri

Home » Verstappen Üçte Üçle Yoluna Devam Ediyor

Verstappen Üçte Üçle Yoluna Devam Ediyor

2 min read
Spread the love

Formula 1 sezonu son hızla devam ediyor. İki haftalık aradan önce üst üste ikinci kez Avusturya GP’si yapıldı. Cumartesi günü yapılan sıralama turlarında Verstappen, Red Bull ilk üst üste ikinci haftada pole pozisyonunu almayı başardı.

Şampiyonluğun diğer adayı olan Hamilton sıralama turlarında istediğini almayı başaran taraf olmadı. Yarışta ilk üç sıra Verstappen, Norris ve Perez şeklinde sıralandı. Reb Bull hem takımlar hem de sürücüler şampiyonluğunda büyük bir avantaj ile yarışa başlama şansını elde etti.

Versteppen Çok Rahat Kazandı

Formula 1’de Avusturya yarışına Verstappen lider olarak başladı ve ilk turu bu şekilde tamamlamayı başardı. Yarışın ilk turunda sıralama değişmedi ve Ocon’un spiniyle birlikte yarış güvenlik aracıyla başlamak zorunda kaldı. Hamilton yarışa dördüncü olarak başlasa da hızlı bir kalkışla avantajı elde etmeyi başardı.  

Perez’in yarışın tekrar başladı turda Norris ile çarpışarak yoldan dışarı çıkı ve tekrar geri döndüğünde 10. sıraya kadar geriledi. Bununla birlikte Mercedes pilotları üç ve dördüncü sıraya geldiler.

Birkaç tur sonra Hamilton, Norris’i de geçerek ikinciliği alarak şampiyonluk şansını koruduğunu gösterdi. Yarış bu tempoyla giderken arka tarafta Perez ile Leclerc arasında çok çetin bir çekişme oldu. Ayrıca Norris’de tehlikeli sürüş nedeniyle 5 saniye pit cezası aldı.

Ancak yarışın ortasında Hamilton’un yaptığı hata ile dördüncü sırada ki pilot üçüncülüğü Norris’e kaptırdı. 71 turluk yarışta Verstappen rahat bir galibiyet almayı başardı. Aynı zamanda en hızlı turu da atarak +1 puan daha alarak haftayı 26 puanla kapattı. Bottas ikinci, Norris haftayı üçüncü olarak kapatan pilotlar oldu.

Bu sonuçla birlikte Verstapen üç hafta üst üste yarışı lider bitirmeyi başardı. Topladı 182 puanla, Hamilton’un 9 haftada 32 puan önünde geçmeyi başardı. Perez’se aldığı 8 puanla üçüncülüğünü korumaya devam etti.

Takımlar şampiyonasında Red Bull ilk sırada yer alırken, Mercedes ikinci oldu. McLaren üçüncülüğü aldığı 21 puanla sağlamlaştırdı. Sezonu hayal kırıklığıyla ilerleyen Ferrari 14 puanla topladığı 122 puanla dördüncü sırada devam ediyor.